tips-voor-mannen-om-je-huis-schoon-te-houden
tips-voor-mannen-om-je-huis-schoon-te-houden

Tips voor mannen om je huis schoon te houden

Je huis schoonmaken is nou eenmaal niet een van de leukste klusjes die er zijn. Stofzuigen, je bed verschonen en afwassen zullen vast geen hobby’s van je zijn. Toch zijn er genoeg manieren om je huis schoon te houden, zonder dat dit veel tijd kost. In dit artikel geven we je een paar tips hoe je makkelijk je huis schoon kunt houden met weinig tijd. Zo houd je genoeg tijd over voor andere dingen, zoals gamen, voetballen of werken. 

Zorg voor een goede voorbereiding

Heb je een keer een middagje of ochtendje vrij? Zet je er even overheen en maak een to-do list van wat je moet schoonmaken. Zorg ervoor dat je het meeste op één dag doet, zoals je bed verschonen en stofzuigen. Zo hoeft schoonmaken niet meer tijd te kosten dan nodig, en ben je hier niet vaker mee bezig dan dat je graag zou willen. Zet alles van tevoren klaar: een sopje, de stofzuiger en je schone beddengoed, zodat je in één keer door kunt en niet afgeleid raakt.

Opruimen en schoon houden

De eerste stap naar schoonmaken is het opruimen van je huis. Gooi alle vieze kleren in de wasmand en ruim borden en glazen op. Zet daarna losse decoratie of spullen op je bank of bed zodat je makkelijk kunt gaan stofzuigen zonder obstakels. Wil je het stofzuigen jezelf nog makkelijker maken? Koop dan een draadloze stofzuiger of een robotstofzuiger. De beste robotstofzuiger kun je vergelijken bij de Consumentenbond, zodat je zeker weet dat je een goede aankoop doet. Een robotstofzuiger scheelt je een hoop tijd, omdat je hem alleen hoeft neer te zetten op de grond. De stofzuiger doet voor de rest al het werk. Dat scheelt ook al een hoop tijd!

Dweilen

De vloer dweilen moet ook zeker één keer per week of één keer in de twee weken gebeuren. Je kunt het jezelf een stuk makkelijker maken door een elektrische dweil aan te schaffen. Eerst zuigt de dweil viezigheid van de vloer, waarna het de vloer nat maakt en schoonmaakt. Een elektrische dweil maakt net even wat grondiger schoon dan een gewone dweil, en is daarnaast ook een stuk sneller. Geen gedoe met emmers water meeslepen meer! Net iets te veel water gebruikt? Geen probleem, de elektrische dweil zuigt dit zo weer op.

Gebruik je vaatwasser!

Vind je het ook altijd zo vervelend dat je na het schoonmaken allerlei dingen schoon moet maken? Je kunt het jezelf een stuk makkelijker maken door allerlei dingen in de vaatwasser te gooien die schoon moeten worden. Denk hierbij aan slippers, een douchekop, planken van de koelkast, tandenborstelhouders, ovenroosters en stoffen schoenen. Dit scheelt je een hoop tijd die je goed kunt gebruiken voor andere dingen. Met deze tips maak jij jouw huis een stuk efficiënter schoon, en ben je klaar voordat je het weet. Zo hoef je geen dagen te besteden aan het schoonmaken van je huis.

Ontdek nog meer handige tips voor het huishouden op lifestyle community voor mannen mensgoodlife.