Wat moet je regelen bij een verhuizing?
Wat moet je regelen bij een verhuizing?

Wat moet je regelen bij een verhuizing?

Heb jij een nieuw koop- of huurhuis bemachtigd? Gefeliciteerd met je nieuwe woning! Tijd om te verhuizen. Bij een verhuizing kan er veel op je af komen. Er zijn nou eenmaal veel dingen die je moet regelen. Dit kan stress opleveren. Een goede voorbereiding helpt om tot in de puntjes goed voorbereid te zijn voor jouw verhuizing. We delen graag onze tips.

Vertrekken uit je oude huis

Yes, je hebt een nieuw huis! Tijd om je oude huurcontract op te zeggen of je koopwoning te verkopen. Check bij de nieuwe bewoners of ze spullen van je over willen nemen. Zo niet, zet ze dan op Marktplaats of breng ze naar de kringloop. Dit scheelt je weer een ritje naar de stort. Zorg dat de nieuwe bewoners weten waar je gaat wonen of dat ze je telefoonnummer hebben. Zo kunnen zij eventuele post doorsturen. Zet daarnaast je tv- en internet en gas-water en licht rekening stop of over. En maak voor de zekerheid een foto van je meterstanden. Denk ook aan het stopzetten van een eventuele parkeervergunning.

De verhuizing

Plan je verhuisdag op tijd en realistisch in. En regel hulp van je vrienden, familie of een verhuisbedrijf. Bijvoorbeeld Van Gastel om te verhuizen in Brabant. Zij nemen alle zorgen uit handen en doen er alles aan om jouw verhuizing soepel te laten verlopen. Begin op tijd met het inpakken van je spullen in dozen. En schrijf op de dozen in welke kamer ze moeten worden geplaatst in je nieuwe huis. Doe niet te veel spullen in één doos. De doos wordt dan te zwaar en spullen erin kunnen kapot gaan. Vul ze daarom tot de handgrepen. En vergeet er niet op te schrijven als er breekbare spullen inzitten.

Eindelijk in je nieuwe huis

New beginnings! Sluit nieuwe verzekeringen en abonnementen af, zoek een huisarts en tandarts in de buurt en vraag eventuele toeslagen opnieuw aan. Meld je verhuizing binnen 5 werkdagen bij je nieuwe gemeente.

Huurwoning

Verhuizen naar een huurwoning, of het nu gaat om het huren van een appartement in Eindhoven of Tilburg, brengt ook verschillende stappen en problemen met zich mee die opgelost moeten worden. Houd er echter rekening mee dat de specifieke stappen en vereisten kunnen variëren, afhankelijk van de lokale wetgeving en de voorwaarden van uw huurovereenkomst. Zorg ervoor dat u een huurovereenkomst heeft en lees deze zorgvuldig door voordat u deze ondertekent. Zorg ervoor dat alle algemene voorwaarden duidelijk zijn. Voer samen met uw verhuurder of beheerder een grondige woninginspectie uit. Noteer eventuele bestaande schade en zorg ervoor dat deze wordt gedocumenteerd.

Geniet van je nieuwe stek, enjoy goodlife!

Wil je meer ontdekken over wat er komt kijken bij een huishouden? Lees dan verder op mannenblog mensgoodlife.