zo-kies-je-de-beste-cv-ketel-voor-je-nieuwe-huis
zo-kies-je-de-beste-cv-ketel-voor-je-nieuwe-huis

Zo kies je de beste cv-ketel voor je (nieuwe) huis 

Een cv-ketel is een belangrijk apparaat in het huishouden. Met een goed werkende cv zit je er warmpjes bij en kun je warm douchen en (af)wassen. Gemiddeld gaat een ketel 10 tot 15 jaar mee. Vaak is het hoe ouder, hoe meer defecten. Als de reparatie veel kost dan kan het verstandig zijn om je ketel te vervangen. Een andere reden kan energiezuinigheid zijn. De ketel doet het dan nog wel, maar het kost veel energie om je huis te verwarmen. Dit voel je uiteindelijk in je portemonnee. Houd bij een cv-ketel kopen rekening met jouw wensen en behoeften.

Welke cv-ketel heb ik nodig?

Het kiezen van de juiste ketel hangt af van je type woning, de badkamer, grootte van je huishouden en waar je de ketel wilt gaan plaatsen.

  • Voor het vermogen is het type huis waarin je woont belangrijk: een appartement, tussen-, hoek-, of vrijstaande woning. Let op: kies geen ketel met te veel of te weinig vermogen. Bereken het juiste vermogen door het aantal kubieke meters van je woning te vermenigvuldigen met 65 watt.
  • De CW-waarde (comfort warm water) geeft aan hoeveel warm water de cv-ketel kan leveren per minuut. Hoe hoger de waarde, hoe sneller je warm water uit de kraan krijgt. Hoe hoog de waarde moet zijn hangt af van de situatie in je badkamer. Bij een ligbad of stort/ regendouche heb je bijvoorbeeld een hogere CW-waarde nodig.
  • De grootte van je huishouden is van invloed op hoeveel warm water je nodig hebt. Ook wil je misschien gelijktijdig (onbeperkt) gebruik kunnen maken van het warme water, bijvoorbeeld douchen en afwassen tegelijkertijd. Kies in dat geval ook een ketel met een hogere CW-waarde.
  • Tot slot, is de locatie van de ketel belangrijk. Hoe dichter de ketel bij de kraan zit, hoe sneller je warm water hebt. Houd rekening dat een cv-ketel met een hogere CW-waarde meer plek in beslag neemt. En dat je de ketel niet bij de slaapkamer plaatst in verband met vrijkomend geluid.

Tips voor het kopen van een nieuwe cv-ketel

Weet jij welke ketel je wilt aanschaffen? Ga dan naar CVkoopjes en shop je ketel online! Wil je meer lezen over gadgets? Lees dan verder op online lifestyle platform voor mannen mensgoodlife.