aftershokz-trekz-air-voor-mannen
AfterShokz

Geniet van muziek tijdens het sporten met bone conduction

Geniet van muziek tijdens het sporten met bone conduction. Deze futuristisch klinkende technologie wint sinds een aantal jaren sterk aan populariteit. Met behulp van botgeleiding luister jij voortaan naar je favoriete playlist. Ben jij een sportfanaat maar ook een muziekliefhebber? Dan is dit product je op het lijf geschreven. De Aftershokz Trekz Air biedt je namelijk het beste van beide werelden en dat ook op een veilige manier!

Nieuwe generatie hoofdtelefoons

AfterShokz speelt op een slimme manier in op een nieuwe generatie hoofdtelefoons. Naast het toepassen van slimme technologie heeft de Trekz Air een modern en sportief design. Ze laten hiermee hun model uitstekend opvallen tussen het grote beschikbare aanbod. De bone conduction technologie die AfterShokz toepast is vergelijkbaar met die van gehoorapparaten. De techniek geleidt het geluid van de hoofdtelefoon via je botten. Voor ons de eerste keer dat wij in aanraking komen met deze techniek en we hebben deze dan ook met veel enthousiasme getest!

AfterShokz-Trekz-Air

AfterShokz Trekz Air met bone conduction

De AfterShokz Trekz Air richt zich erg op de sportfanaten en atleten onder ons. Ze betreden hiermee een sportmarkt waar veel concurrentie is, ook onder de hoofdtelefoons. Bone conduction wordt echter nog niet heel veel toegepast en hier spelen ze dan ook erg goed op in.

Wij beginnen onze review vanaf de bank. Niet voor lang, want met dit product in handen is er eigenlijk geen excuus meer om niet te gaan sporten. We zijn heel benieuwd naar de werking, het geluid en het comfort van het product. De zon is weer wat gaan schijnen, de kou laten we achter ons, sportschoenen aan en gaan! Laat er geen misverstand over verstaan: we gaan het product tot het uiterste testen. Een ritje op de mountainbike en we weten of deze AfterShokz schokbestendig is!

De werking

Je hebt geen last van vervelende snoeren die je onder je kleding moet wegwerken, maar die vervolgens continue voor irritatie zorgen omdat ze heen en weer aan het bungelen zijn. De Trekz Air werkt volledig draadloos via Bluetooth functionaliteit. Je kunt je dus vrij bewegen, heerlijk! De twee luidsprekers zijn met elkaar verbonden, wat weggewerkt is in het design van de hoofdtelefoon.

Het verbindingsstuk plaats je net boven je nek, net iets anders dan normaal, maar dat went al heel snel. Het zit ook heel stevig. De twee luidsprekers klem je net voorbij je oor. En dus niet ín je oor, wat we wel zouden verwachten. De perfecte plaatsing is even zoeken. Je moet hier handigheid in krijgen. Wel belangrijk, want zo geniet je van de ideale muziekbeleving. De bediening van het apparaatje zit dan net achter je oor.

Van plan om een lange trainingssessie te houden of een flink eind te mountainbiken (wij hebben een bescheiden uurtje gedaan)? Geen probleem. De accu, welke in de houder is weggewerkt, gaat maar liefst zes uur mee. Je kunt deze met microUSB opladen. Doordat de accu zolang meegaat kun je er dus ook met gemak meerdere sportsessies mee doen.

Overigens, voor we het vergeten te vermelden. Er zit een microfoon ingebouwd en je kunt hier dus ook uitstekend mee bellen!

AfterShokz-Trekz-Air-hoofdtelefoon

Het geluid

Met een speaker in je oor gepropt krijg je al snel meer diepte en warmte mee van het geluid. Met de Trekz Air kan dit niet en we waren dus heel benieuwd naar het geluid. We hebben de tijd genomen om de speakers op de juiste plek te positioneren en merken de voordelen hiervan. Je krijgt geen kei harde bass, wel voldoende volume en het gaf ons de juiste motivatie die wij van onze sportieve playlist verwachten tijdens het mountainbiken.

Door het open systeem met botgeleiding wordt het volume niet direct in je oor geprojecteerd. Hierdoor staat je gehoor minder bloot aan harde tonen. Daarnaast ben je veel bewuster van wat er in je omgeving gebeurd, het geluid vind namelijk direct toegang tot je oren. Er zit geen blokkade meer in de weg in de vorm van een kleine speaker. Lever je iets in op het geluid? Ja. Maar daar krijg je veel veiligheid voor terug. En zeker voor buitensporten als mountainbiken maar ook hardlopen is dat niet onbelangrijk.

Comfort

We zeiden het in het begin al een beetje. Niet langer dat gehannes met snoeren die in de weg zitten. Dat is gewoon vervelend en kan je zelfs uit je focus halen tijdens het sporten. Deze bron van irritatie is verholpen door de nekband van Trekz Air. De speakers positioneer je op de juiste plaats en blijven goed zitten. Niet te stevig, wel voldoende om op de plaats te blijven. We vinden het design strak en heeft een futuristisch tintje. Het zit gewoon niet in de weg, ideaal. Je hoeft er ook niet voorzichtig mee te zijn. De Trekz Air is ontworpen voor intensief gebruik. Het titanium frame is echt stevig. Het zou knap zijn als jij dit met sporten breekt!

Functionaliteiten

Voor het snelle overzicht zetten wij de functionaliteiten van de Trekz Air voor je op een rij:

Bone conduction technologie
Accu die zes uur meegaat
Draadloos via Bluetooth
Bewust van je omgeving
Ingebouwde microfoon
Ideaal voor sporters
Voldoende geluid

Wij zijn heel tevreden met deze nieuwe gadget. Wil jij zelf ook een AfterShokz Trekz Air ervaren? Ze zijn beschikbaar in vier kleuren (Midnight Blue, Forest Green, Slate Gray en Sunset Pink en verkrijgbaar bij onder andere Bol, Coolbue, Bever en ligt in de schappen van de grote ketens voor consumentenelektronica in de Benelux.

Tips voor gebruik

Paar uur opladen voor gebruik
Laat de transducers goed op het kaakbeen rusten voor optimaal gebruik
Laat de nekband comfortabel om de nek vallen
Neem 5 minuten de tijd om aan de ervaring te wennen
Optimaal basgeluid stel je in met de EQ-instelling
Check de korte instructievideo (zie hieronder)

Instructievideo AfterShokz

Tekst en uitleg is leuk, maar met visuals heb jij de werking van de AfterShokz Trekz Air nog sneller onder de knie. Check daarom ook de handige instructievideo op de website van AfterShokz.

Meer over gadgets, sporten en muziek voor mannen lees je op mensgoodlife!