de-6-beste-podcasts-om-te-beluisteren
de-6-beste-podcasts-om-te-beluisteren

De 6 beste podcasts om te beluisteren

Het luisteren van podcasts is steeds populairder. Een podcast is ideaal om te luisteren als je bijvoorbeeld aan het wandelen bent, in de auto zit, of als je aan het klussen bent. Er zijn podcasts die ongeveer 1 uur duren, maar er zijn ook micro-podcasts, bijvoorbeeld een wrap up van de nieuwsberichten van die dag. Deze zijn vaak ongeveer 5 tot 10 minuten lang. Verder zijn er ontzettend veel topics die je kunt beluisteren: waargebeurde verhalen, maatschappij en cultuur, educatief, politiek, sport, muziek, en nog veel meer! Wij lichten in onderstaand blog uit welke podcasts wij het leukste vinden en waarom.

Daag je oren uit met deze 6 geweldige podcasts en verrijk je geest, enjoy goodlife!

#1 Marc-Marie & Aaf Vinden Iets

Marc-Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius nemen zich in deze podcast geen blad voor de mond. Ze geven een mening over de gewoonste onderwerpen, en beoordelen uiteindelijk ieder topic met een eindoordeel. Deze podcast is prettig om naar te luisteren, omdat hij niet gescript is en daardoor soms onderwerpen van hak op de tak springen. Toch is er wel een rode draad aan vaste topics, bijvoorbeeld de roddelbladen en het uit de brand helpen van een luisteraar. Het is heerlijk om naar andermans ergernissen te luisteren, en jezelf er (soms) mee te kunnen identificeren. Nieuwe afleveringen staan vaak op zaterdag online.

#2 Knorrepodcast

De Knorrepodcast is een comedypodcast, gehost door cabaretiers Martijn Koning en Sander van Opzeeland. Absurdistisch, humoristisch en echte mannenpraat: het komt allemaal aan bod in deze podcast, die meermaals per week geüpload wordt. Meestal haakt er nog een derde gast aan uit de komediewereld, bijvoorbeeld Daniël Arends. Gegarandeerd lachen!

#3 Brand in het Landhuis

De Brand in het Landhuis is een spannende, waargebeurde podcast gemaakt door Simon Heijmans. In 2003 breekt er een brand uit in het landhuis Zionsburg in het Brabantse Vught. Ewald Marggraff, de bewoner van het pand, wordt later levenloos gevonden. Is hij vermoord? En waar is zijn dure schilderijencollectie? 15 jaar na zijn dood, duiken er nog steeds nieuwe verhalen op. In 6 afleveringen van ieder ongeveer drie kwartier komt alles aan bod.

#4 Teun en Gijs Vertellen Alles

De journalisten Teun van de Keuken en Gijs Groenteman zijn vrienden voor het leven en bespreken in deze podcast alles wat ze hebben meegemaakt. Frustraties, enthousiasme en linkse opvattingen: je hoort het allemaal. Daarnaast vertellen ze ook over de lekkerste recepten en is er een The Beatles rubriek. Deze podcast wordt vaak op dinsdag geüpload.

#5 Zelfspodcast

De Zelfspodcast van Sander Schimmelpenninck en Jaap Reesema is beoordeeld als de beste podcast van 2020. Sander en Jaap zijn twee jeugdvrienden met zeer verschillende karakters. Iedere week op vrijdag bespreken zij elkaars dieptepunten, één hoofdonderwerp, businessideeën en ‘Het snuupske van de week‘, waarin zij een mooie vrouw òf man uitlichten.

#6 De Blankenberge Tapes

De Blankenberge Tapes is weer een spannend, waargebeurd podcastverhaal geproduceerd door NPO Radio 1. Deze 3-delige podcast vertelt het verhaal van de in 2013 vermoorde Hannah Rentmeester. Er blijkt een link met een moord die zich 10 jaar eerder afspeelde. Hierdoor vallen alle puzzelstukjes langzaamaan op z’n plek tot een spannende ontknoping.

Ten slotte: op Spotify kun je een eigen playlist aanmaken, met afwisselend liedjes en podcasts. Maak zo jouw eigen gepersonaliseerde radiostation. Wil jij meer lezen over apps en gadgets? Lees dan verder op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife.