de-beste-europese-thriller-series-op-netflix
Undercover

De beste Europese thriller series op Netflix

Na een dag hard te hebben gewerkt, kan je eindelijk naar huis. Buiten schemert het al en ben je het liefst voor het donker thuis. Onderweg heb je het gevoel alsof iemand je achtervolgt. En net wanneer jij omdraait om je vermoeden te bevestigen, draait een vreemde man met een donker leren jas zich om. Ergens komt hij je bekend voor, maar je weet zo niet waarvan. Eenmaal thuis doe je snel de deur achter je op het slot, zet je de TV aan en zoek je op Netflix naar een spannende serie. En wat blijkt? De man die je net had achtervolgt blijkt een bekende te zijn uit jouw serie. Welke serie dit is en hoe jij meer spanning brengt in jouw leven, check je in dit artikel. Ga er even goed voor zitten en maak een keuze uit de nieuwste thriller series op Netflix en geniet.

De beste Italiaanse series op Netflix:

Gomorra

Wat een serie! Dit verhaal is zoveel meer dan zomaar een verhaal over gangsters. Deze Italiaanse misdaadserie vertelt het verhaal van de maffia-activiteiten in Napels. Nadat Don Pietro, de leider van een bekende familie, gevangen is genomen start een interne strijd tussen gangster, drugsdealers en gewone burgers. Don Pietro regeerde over de Napolitaanse wijk Secondigliano. Het was zijn bedoeling dit leiderschap ooit te kunnen overdragen aan zijn zoon, genaamd Gennaro. Maar Gennaro is vooral druk bezig met het uitgeven van al het geld dat zijn vader voor hem op een stiekeme manier verdiend.

Bovendien had Don Pietro nog een hulpje, genaamd Ciro. Ciro mocht de vuile klusjes oplossen wanneer Don Pietro zichzelf weer eens in de problemen had gebracht. Nu dat Don Pietro gevangen genomen is, start er een strijd over wie de toekomstige opvolger gaat zijn van de leider himself! De serie is gebaseerd op het boek Gomorra en het beschrijft hoe het zakenleven aan de Napolitaanse kust samen komt met geweld, mysterieuze moorden en een opvallend hoog aantal kankerpatiënten. Nieuwsgierig geworden? Deze Italiaanse serie vind je op Netflix in maar liefst 36 afleveringen.

Suborra

In het antieke Rome had je de Urbs, waar de rijen en machtigen woonden en je had suburra, de dichtbevolkte volkswijk waar een mengelmoes aan mensen woonden. Dieven, hoeren, criminelen en gladiatoren vonden hier hun thuis. Als rijke Romein had je in het donker niets te zoeken in deze wijk. In de serie wordt er niet alleen verwezen naar deze “suburra”, maar gaat het vooral om de plannen voor het bouwen van een nieuwe haven in de badplaats Ostria. Deze plaats, ook wel het Zandvoort van Rome, wekt de interesse van de Siciliaanse maffia. Zij zien namelijk mogelijkheden om cocaïne te verhandelen via de nieuwe haven.

Suborra was de eerste Italiaanse Netflix Original en werd meteen populair. De crimeserie vertelt het verhaal van een georganiseerde misdaad in een klein stadje bij Rome. Het Vaticaan, Corrupte politici en Italiaanse jongeren, zijn ze allemaal betrokken bij de misdaad in het gebied? Seizoen 1 en 2 zijn nu al te zien op Netflix en ook seizoen 3 zal ook eind 2019 nog online verschijnen. Wij kunnen niet wachten!

[divider]Franse series[/divider]

La Mante

Deze onbekende Franse serie is zeker het kijken waard. La Mante is Frans voor bidsprinkhaan, de bijnaam van de seriemoordenares Jeanne in de serie. Het verhaal gaat over de zoektocht van de copycat van de moordenares.

La mante speelt zich af in rondom Parijs, waar in korte tijd drie moorden gepleegd zijn. Hierbij wordt al snel duidelijk dat ze allemaal overeen komen met de werkwijze van een seriemoordenares die 25 jaar eerder actief was. Lange tijd was de politie de vijand van Jeanne, maar toch besluit ze hen te helpen en op zoek te gaan naar de copycat van haar moorden. Ze heeft echter één eis: haar zoon zal haar partner zijn. Het Duistere verleden van zijn moeder was een van de redenen voor hem om agent te worden. De samenwerking tussen deze twee gaat daarom ook niet altijd zoals gepland. Een moeder-zoonrelatie die de serie net even anders maakt.

Ben je klaar voor een pakket aan lugubere moorden, gekke families en heel veel spannende momenten? Dan is dit zes afleveringen durende verhaal echt wat voor jou!

La Châlet

La Châlet vertelt het verhaal van een vriendengroep die samen op vakantie gaan in een leuk huisje in de Franse Alpen. Manu en Adèle gaan trouwen in de Chalet des Glaces, waar Manu vroeger is opgegroeid. Door middel van flashbacks kom je erachter dat er vroeger mysterieuze dingen gebeurd zijn. Wat een vrolijke vakantie zou moeten worden, verandert dus al snel in een strijd om overleving en het achterhalen van duistere geheimen. De series bestaat uit zes verschillende afleveringen, waarin je het antwoord op de vraag “wie is de moordenaar” vindt. Ben jij in voor een spannende serie met uren vermaak?

Hoewel het verhaal misschien wat doorsnee klinkt, werd de serie met open armen ontvangen. Recensenten claimden dat de serie nogal traag op gang kwam, maar dat het later helemaal goed gemaakt werd.

Check ook deze Belgische series op Netflix:

La Trêve

In deze Belgische misdaad-serie staat politie-inspecteur Yoann Peeters centraal. Wanneer Inpecteur Peeters na de dood van zijn vrouw met zijn dochter Camille het chaotische Brussel verlaat voor het kleine Heiderfeld, had hij waarschijnlijk wel wat anders verwacht dan een mysterieuze dood oplossen. Het verhaal begint bij met een aangespoeld lijk bij het kleine plaatsje. De lokale politie concludeert al snel dat het zelfmoord is, maar daar is Inspecteur Peeters het niet mee eens. Al snel sluit hij op de diepste geheimen van het dorp.

Seizoen 2 speelt zich af vier jaar na het eerste seizoen. Peeters heeft besloten zich terug te trekken van zijn politietaken en leeft op het rustige platteland van België. Je raadt het al… Toch wordt hij bij een nieuwe zaak vetrokken wanneer hij bezoek krijgt van zijn vroegere psychiater. Een van haar patiënten wordt beschuldigd van de moord op een rijke vrouw in de Ardennen en Peeters schiet te hulp.

La Trêve betekent letterlijk; de wapenstilstand. Zou het inspecteur Peeters lukken om dat te bereiken?

Undercover

Undercover gaat over de Drugswereld met een zachte G. Soms is het wat lastig te verstaan, maar deze serie gesproken in “Nederlands” moet je zeker gaan kijken. De serie is pas in mei toegevoegd aan het rijtje op Netflix en is nu al razendpopulair. In de serie maak je kennis met de Nederland-Belgische onderwereld onder leiding van drugscrimineel Ferry Bouwman, gespeeld door Frank Lammers.

Het verhaal speelt zich af in het Limburgse Lommel, waar Ferry Bouwman ieder weekend op de camping te vinden is. Hier geniet hij van zijn vrije tijd en ziet hij zijn vrienden en familie. Dit is dan ook de zwakke plek, besluit het politieteam. Wanneer twee undercoveragenten stapgegewijs in zijn lever infiltreren begint de ellende pas.

Mis deze coole Engelse series op Netflix niet:

River

River is een BBC politieserie die zeker in dit rijtje toegevoegd moet wroden. De hoofdrolspeler in deze serie is een bekende filmacteur, namelijk Stellan Skargård die je misschien ook wel herkent aan zijn rollen in Thor, Pirates of the caribean of Mamma Mia.

John River is een ervaren rechercheur en neemt ons mee in zijn leven als detective. Sinds hij getuigen was op de dood van zijn collega, heeft hij last van verschillende psychische problemen. Zo wordt het steeds lastiger om het echte leven van zijn visioenen te kunnen onderscheiden. We zien het verhaal van John River op Netflix in 6 uitgebreide afleveringen.

The Missing

Werkelijk een nachtmerrie wordt werkelijkheid in deze twee seizoen durende serie. Tijdens het verhaal krijgt de kijker steeds meer puzzelstukjes over de verdwijning van Oliver en zien wij een twist waar je mond letterlijk van openvalt. The missing switcht tussen het heden en het verleden waardoor de kijker langzaam steeds meet aanwijzingen krijgt over wat er nu precies met Oliver, ook wel Olli, gebeurd is.

Ook het tweede seizoen van deze spannende serie is dit moment te zien op Netflix, en ook dit seizoen wil je in één ruk uitkijken. In deel twee worden twee meisjes al jarenlang vermist. Wanneer Alice Webster plotseling opduikt, begint worden er linkjes duidelijk en zien we een proces vol verdenkingen en beschuldigingen.

Julien Baptiste is in beide seizoenen te zien als rechercheur en doet er alles aan om de zaken op te lossen. Een thriller met inhoudt, goed acteerwerk en een verhaallijn waar je U tegen zegt. Een echte must-watch dus!

Tot slot, Scandinavische series op Netflix:

The bridge

Een heerlijke bingewatch serie is de Scandinavische serie ” the Bridge”, waar de Deense en Zweedse recherche samenwerken aan een moordzaak. De titel van de serie verwijst naar de 16 km lange brug, die de connectie vormt tussen het vasteland van Zweden en het Deense Kopenhagen.

Als er een misdaad gepleegd wordt op de brug, moeten de Zweedse en Deense politie samenwerken om te achterhalen wie de dater is. Dit betekent een samenwerking tussen de wat eigenaardige Saga Norén uit Malmö en de vriendelijke huisman Martin Rohde uit Kopenhagen. De serie staat bekent als een van de betere Scandinavische series en heeft een donkere stijl evenals een donker verhaal. De serie werd razendpopulair, in alle continenten van de wereld en kreeg zelfs een Amerikaanse remake.

In Ieder van de vier seizoenen van The Bridge staat een nieuwe moordzaak centraal die te verbinden is met de Sontbrug tussen Denemarken en Zweden. Zo kwam laatst het vierde seizoen uit waarbij Rechercheur Hendik Sabroe de opdracht kreeg om de moord op de directrice van een migratiebureau in Kopenhagen op te lossen. Haar moord was op z’n mist bijzonder te noemen. Ze werd namelijk gestenigd onder de brug. Recherche Saga Norén is ondertussen te vinden in de gevangenis, wat het allemaal niet makkelijker maakt.

Midnattssoll

Deze Zweedse kraker ging in 2016 in premiere en is sinds 2017 te zien op Netflix. Het verhaal begint met een vastgebonden man in het noordelijke Zweedse plaatsje Kiruna. Uiteindelijk worden er steeds meer doden ontdekt en moorden gepleegd die alles te maken hebben met een tien jaar oude geheime samenzwering van 22 dorpsbewoners. Het is daarna aan Kahina en Anders Harnesk om de brute en gewetenloze seriemoordenaar te vinden. Spanning tot de laatste minuut, je bent gewaarschuwd.

The Valhalla Murders

Uit IJsland komt deze (ijskoude) en spannende thriller serie. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, wordt je meegenomen in een reeks misbruik schandalen uit 1940 door personeel van een jongereninstituut. Gedurende het onderzoek door rechercheur Kata, stapelen de lichamen zich op. Een drietal moorden en enkel één foto die deze zaken aan elkaar verbindt. Gefilmd op prachtige locaties in IJsland, is dit een must-see voor fanaten van Europese thrillers.

Kan jij de spanning niet meer aan? Of doe je er toch nog ééntje voor het slapen gaan. Wat jouw reden ook is om te Netflixen, dat maakt ons niet uit. Zolang je maar op de hoogte bent van de beste Europese Thriller series op Netflix. Enjoy goodlife!