dit-weten-we-over-het-nieuwe-seizoen-2-van-de-netflix-serie-taboo
dit-weten-we-over-het-nieuwe-seizoen-2-van-de-netflix-serie-taboo

Dit weten we over het nieuwe seizoen 2 van de Netflix serie Taboo

Het eerste seizoen van de dramaserie Taboo met Tom Hardy in de hoofdrol was al langer te zien op Videoland, maar sinds kort ook op Netflix. De serie draait om een doodgewaande avonturier die terug naar Londen reist om de dood van zijn vader te wreken. Dit blijkt echter niet zo 1.2.3 gedaan. Het verschijnen op Netflix bleef niet onopgemerkt, de serie werd al gauw een van de populairste van dat moment. Een logische vraag daarna dus: Wanneer krijgen we meer? Wanneer kunnen we een nieuw seizoen verwachten?

Seizoen 1 van Taboo

James Keziah Delaney (gespeeld door Tom Hardy) is een lang doodgewaande avonturier die in 1814 vanuit Afrika terug naar zijn huis in Londen gaat. Hij komt terug als een compleet veranderd en getekende man die een nieuw leven wil beginnen. James heeft zijn ogen gericht op de nalatenschap van zijn vader, die aan het hoofd van een scheepsbouwimperium stond.

Wanneer verschijnt seizoen 2?

In 2017 werd ons al een tweede seizoen van deze dramaserie beloofd. Seriemaker Steven Knight liet weten dat de serie zelfs gemaakt is met het idee dat er in totaal drie seizoenen zouden verschijnen. Een volgende verlenging zit dan dus waarschijnlijk ook nog in het verschiet.

Waarom het tweede seizoen dan toch nog zo lang op zich laat wachten, heeft verschillende redenen. De lange vertraging is onder andere het gevolg van drukke agenda’s van zowel seriemaker Steven Knight als hoofdrolspeler Tom Hardy. Hardy was druk bezig met Venom: Let There Be Carnage (2021) en de opnames van het zesde seizoen van Peaky Blinders (waarin hij terugkeert als Alfie Solomons). De man achter Taboo, Steven Knight, is eveneens de man achter serie Peaky Blinders en ook hij was dan ook druk met dit zesde seizoen.

Naast de drukke planningen, heeft de coronapandemie natuurlijk ook niet meegewerkt. Ondanks dat het tweede seizoen van Taboo op een lager pitje stond, lijkt dit seizoen er wel nog steeds te komen. Knight gaf afgelopen november al aan dat ze bezig zijn om de sterren terug op de set te krijgen. Toch wordt ons geduld in dit geval wel op de proef gesteld, de seriemaker laat namelijk ook weten dat de opnames pas begin 2023 starten en het vervolgens nog wel eens tot eind 2023 of misschien wel begin 2024 zou kunnen duren voordat Taboo seizoen 2 écht te zien is.

Nog even geduld dus… Maar genoeg andere parels te bingewatchen! Enjoy goodlife!

Vind meer films en series op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.