Emmy Award winnaar The Handmaid’s Tale gooit met een 8,7 op IMDB hoge ogen, een genadeloos sterke dramaserie die vanaf vandaag te zien is bij streamingdienst Videoland.

Emmy Award winnaar The Handmaid’s Tale

Opnieuw lanceert Videoland een nieuwe dramaserie die nooit eerder in Nederland te zien was. De Amerikaanse dramaserie The Handmaid’s Tale valt onwijs goed in de smaak. Elisabeth Moss heeft oprecht de prijs voor beste vrouwelijke hoofdrolspeler gewonnen. Een ongekende prestatie voor de actrice die je wellicht nog kent uit de Amerikaanse serie Mad Men.

The Handmaid’s Tale verfilmt deels de klassieke roman The Tribe’s Tale van Margaret Atwood. Het verhaal gaat over de samenleving uit de Republiek Gilead, waarin alles behalve een utopie leeft. Onder het bewind van religieuze fundamentalisten is de Republiek geobsedeerd door voortplanting. Door de enorme milieuvervuiling zijn de meeste vrouwen onvruchtbaar geworden. Wie nog wel kinderen kan baren, wordt gevangen gehouden als seksslavin van de heersers. Dit met het doel nageslacht voor hen op de wereld te zetten. Alle pasgeborenen moeten direct worden afgestaan aan de echtgenote van de meester in kwestie.

Geen ontsnappen aan

Handmaid Offred speelt de hoofdrol waarbij ze veelvuldig verkracht wordt door haar meester, Commander Waterford. De vele flashbacks werpen licht op haar verleden. Zo mag zij door de wet niet werken, geen eigen bezit hebben, niet lezen of over geld beschikken. De gedachtes aan overleven en ooit misschien wel vluchten houden haar op de been. In betere tijden heeft Offred met haar man een dochter gekregen, die haar is afgenomen. Offred hoopt haar dochter Hannah terug te vinden en het is de vraag of haar dat gaat lukken. Ontrafel het mysterie en duik in de duistere wereld van The Handmaid’s Tale!