leren-koken-met-deze-inspirerende-series-over-eten-en-restaurants-op-netflix
leren-koken-met-deze-inspirerende-series-over-eten-en-restaurants-op-netflix

Leren koken met deze inspirerende series over eten en restaurants op Netflix

Denk je de beste Netflix series al uitgespeeld te hebben na het zien van de befaamde gevangenis- en Spaanse series? Geen zorgen, hier volgen een aantal series om je vingers bij af te likken. De volgende series over leren koken moet je absoluut gezien hebben!

Leren koken met Netflix

The Chef Show

Waar het duo Jon Favreau en chef Roy Choi eerder samenwerkte voor de film “Chef”, werd het later tijd om de handen wederom ineen te slaan voor de serie “The Chef Show”. In de film sloeg regisseur en hoofdrolspeler Jon de handen niet voor niets met chef Roy ineen. Jon leerde alle gerechten uit de film echt te koken waardoor de meest realistische beelden ontstonden. In de serie die na een tijd volgde nemen Jon en Roy ons opnieuw op een enthousiaste manier mee op pad. Samen met ervaren chef-koks en beroemde vrienden onderzoeken ze verschillende gerechten binnen en buiten de keuken.

Chef’s Table

Naast passie, talent en creativiteit blijkt een grote chef-kok ook een ware avonturier te moeten zijn. De documentaireserie Chef’s Table haalt verschillende koks naar voren die zeker als avonturieren omschreven kunnen worden. David Gelb nam voor deze Netflix Original docuserie een kijkje in de keuken (letterlijk) bij verschillende topchefs over de hele wereld. Elke aflevering licht een andere chef-kok uit. Uit de verschillende verhalen blijkt dat een goede kok zijn eigen weg gaat en succes boekt door buiten de lijnen te kleuren. Chef’s Table laat ons de levensverhalen van deze koks horen en daarnaast zien we ze in hun natuurlijke habitat (de keuken) en bij het inkopen van ingrediënten. Opvallend is dat de levens van de chefs vergelijkbaar verlopen. Het begint met een passie voor koken, waarna een opleiding binnen een goed restaurant volgt. Dan is er een crisis waardoor de chefs een nieuwe weg inslaan waarmee ze uiteindelijk doorbreken.

Ugly Delicious

In Ugly Delicious komen verschillende eetculturen aan bod, waarbinnen David Chang samen met andere chefs op onderzoek uitgaat. Het draait hierbij niet om de kunstwerken op een bord zoals je in sterrenrestaurants ziet, maar juist om verrukkelijk comfortfood. Denk bijvoorbeeld aan heerlijk dampende pizza’s waar je de kaas vanaf ziet druipen (YUMMM) of denk aan pezen van hertenpoten die in een krokante korst verpakt zijn. Daarnaast komen ook het beste streetfood en de heerlijkste gerechten uit de wok aan bod. Het eten hoeft er niet tiptop in orde uit te zien en kan er dan ook gerust simpelweg op gekwakt zijn. Geniet ervan!

Leer thuis koken als een echte “chef-kok” met Netflix, enjoy goodlife!

Ontdek meer nieuws over films en series op lifestyle mannen blog mensgoodlife.