wat-is-er-allemaal-te-zien-op-amazon-prime
wat-is-er-allemaal-te-zien-op-amazon-prime

Wat is er allemaal te zien op Amazon Prime?

De reclames voor streamingdiensten vliegen je om de oren. Maar stel dat je moet kiezen, welke kies je dan? Om je te helpen, bespreken we enkele pareltjes uit het aanbod van het relatief nieuwe Amazon Prime. Een abonnement voor een jaar kost je minder dan veertig euro want je betaalt maar 2,99 euro per maand.

The Grand Tour (voorheen Top Gear)

Sinds het ontslag van Jeremy Clarkson bij de BBC is hij met zijn twee maatjes Richard Hammond en James May gewoon hetzelfde blijven doen, onder de naam The Grand Tour. Er zijn alweer vier seizoenen beschikbaar van de autoshow waarin niet de auto, maar de humor centraal staat. De ene keer gaat het over een elektrische fiets, de andere keer over pikant speelgoed. En altijd is er de onverbeterlijke alfa-man Clarkson, die zijn collega’s het werken onmogelijk maakt. Gewoon Top Gear dus, alleen de naam is anders.

The Man In The High Castle

Japan en Duitsland hebben de Tweede Wereldoorlog niet verloren, maar gewonnen. Een bizar idee, toch is er een bloedstollende serie over gemaakt. In plaats van een vrij land, zijn de Verenigde Staten nu in tweeën gedeeld: het westelijke gedeelte is van Japan, het oosten van de Duitsers. De serie speelt zich af in de jaren ’60 en het is bijzonder knap hoe de makers deze eigenhandig herschreven geschiedenis in beeld hebben gebracht. Je ziet hoe het verzet te maken krijgt met meerdere vijanden dan alleen de twee bezetters.

The Royals

Een iets andere benadering van het Britse koningshuis, maar ook weer niet geheel onrealistisch. Elizabeth Hurley is de koningin, de koning wordt vermoord, de prinses gaat zich te buiten aan feestjes en hartendief Jasper (Tom Austen) is haar trouwe beveiliger. Intussen wil de prins de monarchie afschaffen, om de laatste wens van zijn vader te vervullen. Een rock & roll-versie van The Crown, zo zou je The Royals kunnen bestempelen. Net als met het echte Britse koningshuis is er altijd wel wat aan de hand. De muziek is ook nog eens smaakvol uitgezocht. Aanrader!

Oh Cook!

“Hello viewers. I’m James May and I can’t cook”. Met die woorden start de trailer van het (jawel) kookprogramma Oh Cook!. Deze gastheer uit Top Gear en The Grand Tour heeft helemaal niks met koken, dus maakt hij er een programma over: een geheel nieuwe vorm van logica. Oh Cook! is natuurlijk vernoemd naar zijn steevaste verwensing als hij weer eens vast komt te zitten met een auto; Oh Cock!. Nu duikt de goede man de keuken in, en dan houd je je hart vast. Een David Chang is hij namelijk bepaald niet.

Zoals je ziet is er genoeg spanning en sensatie op Amazon Prime. Het proberen waard toch? En als je dan toch gekozen hebt om een abonnement te nemen, weet dat je via Amazon Prime gratis kan laten thuisbezorgen. Handig als je een popcornmachine wilt kopen tijdens je dagelijkse dosis series kijken.

Tune in op Amazon Prime en zet die popcornmachine maar aan, enjoy goodlife!

Ontdek meer films en series voor mannen op lifestyle nieuws platform mensgoodlife.