Disney Lorcana kaarten: De nieuwe Trading Card sensatie

Geweldig nieuws voor alle Disney fans: in 2023 wordt in samenwerking met Ravensburger namelijk het nieuwe ruilkaartspel Disney Lorcana gelanceerd! De eerste serie genaamd The First Chapter zit boordevol verrassingen en ruilkaarten met prachtige designs.

Maar wat is Disney Lorcana nu eigenlijk? En is de Trading Card Game gemaakt om mee te spelen of juist om te ruilen en verzamelen? In dit artikel nemen we je mee in de magische wereld van Lorcana Trading Cards.

Wat is ruilkaartspel Disney Lorcana?

Zoals de naam het al weggeeft is Lorcana een nieuw ruilkaartspel voor de echte Disney fans. Net als Magic: The Gathering en Pokémon Trading Card Game kun je de kaarten verzamelen of gebruiken om mee te spelen. Het spel is geschikt voor 2 tot 6 spelers die de strijd aangaan om de magische wereld van Lorcana te beschermen.

Zo speel je Disney Lorcana kaarten

Eigenlijk is het principe hetzelfde als andere Trading Card Games (TCG). In de eerste serie die uitkomt worden zo’n 200 verzamelkaarten gelanceerd. Om het verzamelkaartspel te kunnen spelen creëer je een deck van 60 kaarten en kruip je in de rol van een krachtige tovenaar: een Illumineer.

Met jouw kaartendeck, die bestaat uit verschillende soorten kaarten met allen hun eigen vaardigheden, probeer je je tegenstanders te verslaan. Deze kaarten kunnen actie-, item- of songkaarten zijn, waarvan sommige een magische twist hebben. In combinatie met de Inkcaster, jouw toverstok met magische inkt, kun je bekende Disney personages tot leven wekken.

Tijdens het spel verzamel je belangrijke missende kennis (Lores) die ontbreekt om Lorcana te beschermen. In jouw zoektocht naar Lores speel je acties, personages of verschillende voorwerpen uit je hand. Hierbij moet je tactische beslissingen maken en je personages verschillende uitdagingen aan laten gaan.

Gedurende het spel bouw je middelen op waarmee je sterkere kaarten kunt spelen. En wie als eerste 20 Lores heeft verzameld, mag zich de winnaar van het spel noemen!

Zijn Lorcana kaarten om te verzamelen of om te spelen?

Disney Lorcana is een ruilkaartspel, alhoewel het al duidelijk geworden is dat de eerste serie ook verzamelkaarten bevat. Deze zijn net als bij andere Trading Card Games gemaakt met spannende designs en verschillende zeldzaamheden. Hierdoor richt Disney zich met Lorcana dus niet alleen op de spelletjesmarkt.

The First Chapter bestaat uit verschillende starter decks, booster packs en deck boxes. Ook een gift set en accessoires zoals spelersmatten en sleeves maken deel uit van de magische collectie. De Illumineers Trove, een speciale set, maakt het wel duidelijk dat Lorcana kaarten ook gemaakt zijn om te verzamelen.

Deze set is namelijk niet alleen voorzien van meerdere boosters en deckboxen. Ook een opbergdoos en een spelersgids waarin alle kaarten uit de eerste serie afgebeeld staan zitten erin. Dit laat het hart van iedere TCG verzamelaar natuurlijk harder kloppen!

Disney Lorcana uitproberen bij het Spellenhuis?

Wist je dat we bij het Spellenhuis een eigen bordspellencafé The Board Room hebben? Hier kun je voor € 6,- per persoon één van onze duizenden bordspellen uitproberen onder het genot van een hapje of drankje. Onze cafés bevinden zich in onze spellenwinkels te Den Haag en Haarlem.

Uiteraard bieden we je ook de mogelijkheid om na lancering Disney Lorcana samen met je vrienden of familieleden uit te proberen. Je krijgt na een bezoek aan ons spelletjescafé ook nog eens 10% korting op al jouw spelaankopen!

Ontdek meer over spellen en kaarten op lifestyle mannenblog mensgoodlife.

Foto: Disney