puzzelspel carcassonne
999 Games

Puzzelspel Carcassonne

Puzzel erop los met Carcassonne, een geweldig bordspel van 999 Games waarbij je punten haalt door steden, straten, tuinen en kloosters te bouwen. Nodig dus nu al je vrienden uit, zet het bier koud en maak die magische doos open!

[divider]Puzzelspel Carcassonne[/divider]

Zit iedereen klaar? Mooi, dan kan de pret beginnen. Carcassonne is een tactisch spel waarbij iedere zet weer nieuwe kansen met zich meebrengt. Ook ideaal als je een vriendin hebt die van puzzelen houdt. Want die doet dan net zo graag met je een potje Carcassonne, ten minste als je haar maar zo nu en dan laat winnen natuurlijk. Er zit een klein gelukselement in, doordat je niet van tevoren weet welke tegel je trekt. Maar dat houdt het spel ook lekker luchtig. Dit spel speel je dan ook met 2 tot 5 personen in ongeveer 35 minuten.

Breid je imperium uit!

Carcassonne kent oneindig veel uitbreidingen. Zo heb je ook De Draak, de Fee en de Jonkvrouw, Kooplieden & Bouwmeesters of Kathedralen & Herbergen. maar ook Graaf, Koning en Consorten of Het Circus zijn waardevolle toevoeging.

carcassonne-de-draak

Carcassonne in het kort

Om de beurt trek je één tegel van de stapel, die je vervolgens direct op tafel legt. Op die tegel kan je een meeple (poppetje) zetten, maar dit hoeft niet. Zo heb je maar een beperkt aantal meeples die je kan inzetten. Wanneer je besluit om een meeple op een tegel te zetten kan je hiermee straten of steden bouwen. Is een stad bijvoorbeeld af, dan krijg je veel punten en mag jij je poppetje opnieuw gebruiken in het spel. Een tuin of stad levert punten op wanneer hij is afgebouwd en een boer biedt weer de mogelijkheid om aan het einde van het spel extra punten te verzamelen. Kortom een tactisch spelletje voor echte spelliefhebbers die houden van een goed doordachte game.

Jij bent aan zet, pak je tegel, plaats die meeple, enjoy goodlife!

carcassonne uitbreidingen

Meer spellen voor mannen nieuws lees je op lifestyle platform mensgoodlife.