3-tips-voor-je-vakantie-in-turkije
3-tips-voor-je-vakantie-in-turkije

3 tips voor je vakantie in Turkije

Voor diegene die niet mega lang in het vliegtuig willen zitten en toch het gevoel willen hebben dat ze echt op vakantie zijn is een vakantie in Turkije de place to be. In dit artikel delen we onze 3 tips voor je vakantie in Turkije.

3 tips voor je vakantie in Turkije:

#1 Istanboel

Het eerste dat je moet bezoeken is de blauwe moskee, ook wel de Sultan Ahmed Mosque genaamd. Deze moskee ziet er vanuit de buitenkant grijs uit maar zit vol blauwe tegels aan de binnenkant. Hij werd gebouwd tussen 1609 en 1616 in opdracht van sultan Ahmed I en is een absolute must see in Istanboel.

Daarnaast moet je ook het Gülhanepark bezoeken, een historisch stadspark dat prachtig is om doorheen te lopen. Er zijn veel bloemen te zien en de brugjes maken het helemaal af.

Ook in de avond is het leuk om een boottochtje te doen, je ziet dan hoe Europa en Azië met elkaar gescheiden zijn door 3 rode bruggen. Daarbij vaar je ook nog eens langs gigantische paleizen van toenmalige sultans.

#2 Alanya

Alanya is heerlijk om te chillen, even bijkomen van de drukte uit Istanboel en een duik nemen in het hotel. Je kan er prima duiken, er zijn ontzettend veel shops en iedere verkoper is je beste vriend.

Wij verbleven bij Cook’s Club Alanya een new generations hotel van Thomas Cook. Het hotel rondde begin 2019 haar renovatie af tot een concept dat echt helemaal van deze tijd is. Streetfood, heerlijke noodles, deep house music, wellness, rage rooms, strand, salsa feesten, geweldig personeel en een zwembad met een prachtig terras. Een absolute aanrader.

En voor wie ook wat cultuur wil snuiven. Bovenop de berg staat het Alanya Castle. De moeite waard voor een dagje uit. Neem de kabelbaan, geniet van een prachtig uitzicht en hike erop los. Het uitzicht is absoluut de moeite waard.

#3 Cappadocië

Ons verhaal ronden we af met het mooiste uit Turkije: Cappadocië. Een prachtig gebied dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en grotendeels beschermd wordt door het Nationaal park Göreme. Klein is het zeker niet met een oppervlakte van 2.000 km2.

We genoten van een prachtige landschap vol versteende torens, muurwoningen tot ondergrondse grotten aan toe. In de ochtend zagen we luchtballonen opstijgen en ons voorbij varen in de lucht. Ongelofelijk. En dan wil je de pizza’s van één meter lang in Konya natuurlijk ook niet missen. Het Ottomaanse rijk, noem het maar op. We boekte een driedaagse Cappadocia tour, zagen enorm veel maar kwamen alsnog tijd tekort.

Een vakantie in Turkije is nog leuker dan je denkt. Bezoek Istanboel, plak er een tour naar Cappadocië aan vast en rust lekker uit in Alanya. Enjoy goodlife!

Meer travel nieuws voor mannen ontdekken? Volg lifestyle platform mensgoodlife.