5-vakantiebestemmingen-voor-een-stedentrip-in-oktober
A_Different_Perspective

5 vakantiebestemmingen voor een stedentrip in oktober

In de zomer tikt de thermometer vaak hoge temperaturen aan waardoor een stedentrip eigenlijk niet te doen is. In oktober is de temperatuur een beetje gezakt en staat het weer je zeker toe om de mooie bezienswaardigheden en verborgen plekjes in de steden te ontdekken. Naast de fijnere temperaturen is het in deze tijd ook nog eens een stuk rustiger dan in hartje zomer. Tijd voor een stedentrip dus… In dit artikel ontdek je onze top 5 vakanties in oktober.

[divider]Mooie vakantiebestemmingen voor een stedentrip in oktober[/divider]

Een citytrip dus, maar waarheen dan? De wereld biedt je ontzettend veel mogelijkheden. Binnen Europa of juist erbuiten, met de auto of met het vliegtuig en ga zo maar door. In dit artikel geven we je een lijstje met een aantal top vakantiebestemmingen voor jouw stedentrip in oktober. Pak je koffers maar vast in!

#5 Madrid

First of all, Madrid. In de warme zomermaanden is het geen doen om lang te slenteren in deze mooie stad. Het voor- en najaar zijn daarentegen de perfecte tijd om een citytrip naar Madrid te boeken. In de ochtend is het nog wat frisjes, naarmate de dag vordert lopen de terrasjes vol. Je kunt genieten van het prachtige uitzicht bij de Egyptische tempel ‘Templo Debod’, je laten verwonderen in de Almudena kathedraal, streetart ontdekken, relaxen in het Retiro-park, de overdekte markten bezoeken en ga zo maar door. Natuurlijk mogen qua eten de heerlijke Spaanse tapas niet ontbreken.

#4 New York

De reistijd naar deze bestemming mag dan wat langer zijn maar dan heb je ook wat. Het najaar is het perfecte moment om de Big Apple te bezoeken. Je kunt mooie herfstwandelingen maken in Central Park en uitkijken op de indrukwekkende wolkenkrabbers. Ook zijn de nieuwste herfst/winter-collecties te vinden in de winkels. Laat je vooral verrassen door de concrete jungle.

#3 Parijs

De Eiffeltoren, de Notre Dame, de Sacre Coeur, het Louvre, de Champs-Élysées, de Arc de Triomphe… Eigenlijk kan een bezoekje aan de stad der liefde altijd. Je vindt hier fashion, prachtige architectuur en musea, een keuken waar je geen genoeg van kunt krijgen, diverse straten, pleinen en parken en niet te vergeten de boulevard langs de Seine. Pak de auto, de trein of het vliegtuig, je bent er zo!

#2 Stockholm

Deze stad is gebouwd op 14 eilanden en alleen al hierom een bezoekje waard. Stockholm wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Boten, bruggen, havens, uitzichten over het water, parken en tuinen met een oogverblindende herfstsfeer in het najaar. Je kunt een prachtige wandeling langs de Baltische Zee maken of struinen door het Skansen-park. In het najaar is het hier wel een stukje frisser maar meestal wel droog.

#1 Marrakech

Na een vlucht van nog geen 4 uur zet je al een stap in Marrakech. Je waant je in een compleet andere wereld wanneer je om je heen kijkt. In deze parel van het zuiden vind je de kenmerkende rode stadsmuren, kleurrijke winkels, hippe restaurants, prachtige tuinen en paleizen die rechtstreeks uit een sprookje lijken te komen. Op het grootste plein van Marrakech, Djemaa El Fna, kijk je iedere avond je ogen uit naar onder andere slangenbezweerders en storytellers.

Zo dat waren ze dan. De 5 topbestemmingen voor je vakantie in oktober. Pak je koffers maar in, boek je reis en lets go… Enjoy goodlife!

[divider]Video Marrakech[/divider]

Vind meer travel nieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.