weekendje weg
weekendje weg

Beste stedentrips voor mannen

Er is vaak niets zo leuk als een goed weekendje weg. Zeker met een mannengroep zijn er een aantal bestemmingen die daar prima bij aansluiten. Hier kun je genieten van een goed uitgaansleven, betaal je over het algemeen niet al teveel voor een hapje en een drankje, en zit je redelijk dichtbij huis. De hieronder genoemde steden liggen dan ook allemaal op slechts een paar uur vliegen van Nederland af. Daarmee zijn het stuk voor stuk ideale opties om te kiezen voor een mannenweekend.

Weekendje weg tips voor mannen

Ga dus lekker met zijn allen een weekend genieten van mooie bezienswaardigheden, een bruisend nachtleven en het beste wat Europa te bieden heeft. Daarbij kun je de kamagra thuis laten, omdat je binnen de Europese Unie aan het reizen bent. Dit scheelt sowieso een hoop gedoe onderweg. Nog een reden dus waarom de bestemming die hieronder worden genoemd ideaal zijn.

weekendje weg

Praag

De Tsjechische hoofdstad staat al jaren bekend als een prima uitvalsbasis voor een goed weekendje weg. Er is veel te doen op cultureel gebied en de omgeving van de stad is prachtig. Maar voor iedereen die vooral komt om zoveel mogelijk te stappen biedt Praag ook alles wat je maar wilt. Buiten dat alles is het ook nog eens een bestemming die zeer betaalbaar is, zeker vergeleken met Nederland zelf.

Barcelona

In Barcelona kun je een aantal dingen perfect met elkaar combineren. Dat begint al met het heerlijke weer wat hier vrijwel het hele jaar door te vinden is. Zelfs in de wintermaanden wordt het zelden kouder dan 15 of 10 graden en is het dus enorm lekker om hier te zijn. Tel daar de stranden, culturele bezienswaardigheden, een aantrekkelijk prijspeil en het aantrekkelijk uitgaansleven bij op, en het is niet zo gek dat veel mensen naar de Catalaanse hoofdstad trekken.

Athene

Wie Athene zegt, denkt misschien niet gelijk aan een stedentrip voor mannen, maar de Griekse hoofdstad heeft enorm veel te bieden. Met Akropolis, de Agora en Monastiráki is hier enorm veel te zien. Als de zon eenmaal onder is gegaan veranderd de stad in een bruisende metropool waar ontzettend veel te beleven is. Zo kun je hier dus makkelijk een weekendje genieten, dag en nacht.

Dublin

Ierland is om meerdere redenen een verrassend leuk land en zeker voor een weekendje weg met mannen. Dublin is veruit de grootste stad en daarom leent deze plek zich in het bijzonder goed voor dergelijke uitjes. Daarbij is het minder dan 2 uur vliegen van Nederland, en kun je er de ene na de andere pub vinden. Ook een bezoek aan de Guinness fabriek staat garant voor een leuk uitje.

München

In het Zuid-Duitse München is van alles te beleven. Natuurlijk is er het oktoberfest, maar ook gedurende de rest van het jaar kun je er met een vriendengroep meer dan genoeg doen. De biertuinen zijn bijvoorbeeld ideaal om in de lente of de zomer lekker een middag op het terras te zitten. Daarnaast is er ook vrij veel te doen in de directe omgeving van de stad, en is de sfeer er over het algemeen zeer gemoedelijk te noemen.

Zagreb

Nog een naam die misschien als verrassend gezien wordt is Zagreb. Deze Kroatische stad heeft echter ontzettend veel te bieden en wordt langzaamaan populairder, net zoals dat voor de rest van het land al een paar jaar het geval is. De redenen hiervoor zijn vrij simpel. Het is namelijk niet al te ver weg, zeer goedkoop en er is meer dan voldoende te doen, voor iedereen.

Toe aan een weekendje weg met je vrienden? Check dan onze 6 topbestemming, enjoy goodlife!

Ontdek meer inspiratie om te reizen op lifestyleblog voor mannen mensgoodlife.