de-leukste-wijnreizen-in-de-herfstvakantie
de-leukste-wijnreizen-in-de-herfstvakantie

De leukste wijnreizen in de herfstvakantie

Binnenkort komt de herfstvakantie er weer aan, hoog tijd om leuke plannen te maken! Wat dacht je bijvoorbeeld van een wijnreis? Een wijnregio bezoeken en de lokale en regionale specialiteiten ontdekken, wandelen en fietsen tussen de wijngaarden en -dorpen, andere bezienswaardigheden bekijken en misschien ook wel even het strand of de stad bezoeken… Natuurlijk dit alles dan onder het genot van een welverdiend glaasje onder andere tijdens het eten. Er zijn genoeg leuke wijnreizen te maken, wat dacht je van onderstaande?

Duitsland

We kunnen ons buurland Duitsland opzoeken voor een heerlijke wijnreis. Tussen Wiesbaden en Bonn bevindt zich de Rheinsteig, Duitslands meest geliefde lange-afstandspad dat de loop van de Rijn volgt, 320 km lang. Tussen Rüdesheim-am-Rhein en Koblenz baant de Rijn zich hier een weg tussen hoog oprijzende rotsen (wat een schilderachtig landschap oplevert). Historische stadjes, kastelen en burchten sieren de met wijnranken beplante hellingen en wouden van het Sieben-gebergte. Een ideale bestemming voor de combinatie: wandelen en wijn!

Italië 

Puglia, met de typerende “trulli” huisjes met kegelvormige daken, prachtige uitzichten, olijfbomen in overvloed en de mooiste wijngaarden. Het is niet voor niets dat je in deze regio de grootste wijnproducenten van Italië vindt, ideaal voor een wijnreis dus! 

puglia

Spanje

Ook in Spanje kun je een unieke wijnreis ervaren. In de Rioja-streek komen wijn en architectuur samen, moderne en iconische architectuur in een wijnstreek met eeuwenoude tradities. Bekende namen als Frank Gehry, Santiago Calatrava, Zaha Hadid en meer zijn hier ingehuurd om een Bodega (wijnhuis) te ontwerpen. Je kijkt je ogen uit! Ook kun je hier natuurlijk genieten van de culinaire kwaliteiten van Spanje met tapas, pintxos en andere gerechten.

Portugal

Tenslotte kunnen we voor een onvergetelijke wijnreis ook terecht in Portugal. Naast de prachtige natuur, het culturele erfgoed, de authentieke en historische dorpjes en de gastvrijheid van de Portugezen vind je hier ook alle ingrediënten voor succesvolle wijnreizen. Zo kun je bijvoorbeeld richting de stad Porto gaan, die zijn naam heeft gegeven aan de bekende portwijn. Port van over de hele wereld wordt vanuit hier geëxporteerd en in prachtige proeflokalen en wijnhuizen kun je van alles proeven (port en “gewone” wijnen). En hier in Portugal is heerlijk eten nooit ver weg ;).

Beleef een heerlijke wijnreis in de herfstvakantie, enjoy goodlife!

Vind meer travel nieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.