de-mooiste-locaties-om-te-duiken-op-vakantie
de-mooiste-locaties-om-te-duiken-op-vakantie

De mooiste locaties om te duiken op vakantie

Onder water is een hele andere wereld te ontdekken. Na het halen van je duikbrevet zijn de optie daarna eindeloos. Op iedere vakantieplek kun je op zoek naar nieuwe duikplekken, maar hoe maak je een keuze tussen al die mooie plekken? En voor diegene die nog nooit gedoken hebben… ga maar snel je PADI duikbrevet halen.

#1 Egypte

Een wrakduik is misschien wel het mooiste wat er is. In Egypte komen daarom allerlei duikers samen rondom het Brits gewapend koopvaardijship, Thistlegorm. Het schip heeft een lengte van 128 meter en ligt zo’n 33 meter diep.

Op zoek naar een andere duik in Egypte? Dan hoort Shark & Yolanda Reef ook zeker op de wishlist. Je vindt hier allerlei dieren en prachtig koraal. Snappers, tonijnen, barracuda’s, schildpadden, napoleonvissen, haaien en dolfijnen; je vindt ze allemaal in het mooie Egypte!

#2 Galapagos Eilanden

Iets verder, maar zeker de moeite waard liggen de Galapagos Eilanden. Deze vulkanische eilanden ter hoogte van de evenaar liggen zo’n 1.000 kilometer van de westkust van Zuid-Amerika en er zijn verschillende dierensoorten en koralen te vinden. Duik bijvoorbeeld eens rondom Gordon Rocks. Let wel goed op. door de stroming is dit wel een duikplek voor de gevorderde duiker. in de Galapagos vind je onder andere hamerhaaien, dolfijnen, schildpadden, pinguïns en tropische vissen. Je kijkt dus je ogen uit.

#3 Zuid-Afrika

De meeste mensen gaan tijdens hun vakantie in Zuid-Afrika op zoek naar de Big five. Niet gek dus dat de onderwaterwereld van de Atlantische én Indische Oceaan vaak vergeten wordt. En geloof ons, die wereld rondom Zuid-Afrika is minstens zo spectaculair. Ga bijvoorbeeld op duiktocht in de Rocktail bay. Dolfijnen, walvissen, kelpwouden, kleurig koraal en tijgerhaaien … Het leven in de Afrikaanse riffen is kleurrijk en kolossaal,

#4 Griekenland

Op zoek naar locatie dichterbij? In Griekenland is er veel meer dan alleen zon, zee strand. Er zijn een tal van duikscholen op allerlei verschillende locaties. Genieten van het prachtige heldere water en de vele flora en fauna die de zee voor duiken in Griekenland te bieden heeft? Dan is een duik rondom de Griekse eilanden zeker een tripje waard!

#5 Canarische eilanden

Spanje en duiken vormen een goed duo. Van de Balearen tot aan de Canarische Eilanden, overal vind je plekken op een duik te doen. Een echte aanrader is het kleine eiland El Hierro. Dit Canarische eiland is zowel boven als onder water vol natuur. Duikers zijn gek op deze spot vanwege het gevarieerde, vulkanische landschap dat in de loop der tijd tunnels, kliffen, onderzeese grotten en muren heeft gevormd. Het vormt hierdoor een geweldig plaatje.

Duiken op vakantie?

Ja natuurlijk wil jij dat… Twijfel niet en zie meer van de wereld. Er is nog zoveel om te ontdekken. Geloof je het nog niet? Neem dan een discovery dive. Zien is geloven.

Neem jij een duik in het diepe tijdens deze top 5 duikvakanties? Enjoy goodlife!

Kijk voor meer vakantie-inspiratie en het laatste reisnieuws in onze travel-rubriek. Wie weet bevalt jou de onderwaterwereld wel net zo goed als de zeenomaden of ben je te vinden aan de kust van de Filipijnen.