Pixabay

Een citytrip naar De Gouden Stad Praag

Ben jij toe aan een weekendje weg met je partner, of heb je gewoon zin in een citytrip met je vrienden? Afgelopen jaar is mensgoodlife naar Praag gevlogen. En nu willen we graag onze leukste ervaringen met jou delen. Praag wordt ook wel De Gouden Stad van Europa genoemd. Het is een van de mooiste steden van ons werelddeel. Het historisch centrum van Praag staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO! Zeker een bezoekje waard dus.

[divider]Een citytrip naar De Gouden Stad Praag[/divider]

Bezienswaardigheden

Waar je zeker niet om heen kan in deze stad is de Karelsbrug. Deze brug rijkt over de rivier de Moldau, die dwars door Praag loopt. Bij de Karelsbrug vind je de Ice Pub. Tegen een kleine vergoeding mag je hier ongeveer een half uur naar binnen en vervolgens krijg je wodka in een van ijs gemaakt glas. Dit heb je wel nodig om warm te worden bij -9 graden Celsius!

Als je over de Karelsbrug loopt vind je allerlei winkels in kleine straatjes met als toppunt de bekende John Lennon muur met graffiti. Vergeet ook zeker niet om in dit gedeelte een Trdelnik te bestellen. Dit is een gegrilde rol deeg met suiker en kaneel en je kunt eventueel kiezen voor een vulling van ijs. Voor sommige onder ons tè zoet, maar zeker het proberen waard en een echte must wanneer je Praag bezoekt!

Wenceslasplein

Daarnaast adviseren wij je een bezoek te brengen aan het Wenceslasplein, in het Praags: Václavské námestí. Aangezien Praag een grote stad is, raden wij je zeker aan gebruik te maken van het goed geregelde openbare vervoer. Je kunt een goedkope ov-kaart kopen voor de tram, metro en bus en dat scheelt jou zeker voetpijn aan het eind van de dag. Geloof ons, wij hebben ook de bekende fout gemaakt om op de eerste dag uitsluitend te lopen, waardoor we ’s avonds geen energie meer hadden om nog tot laat in de vette clubs te blijven die je kunt vinden op het Wenceslasplein. Gebruik dus zeker de tram en vooral de metro! Op dit plein is eigenlijk 24/7 iets te doen, want overdag kun je hier ook op een terrasje genieten van een Praagse Pivo, oftewel een biertje. Het meest bestelde bier in Praag is Staropramen. Dus mocht je dit op de menukaart zien staan… Je kunt hier overigens ook een Prazska Klobasa bestellen, dit is een bekende Praagse curryworst. Een echte aanrader!

Kortom, onze citytrip naar Praag is zeker geslaagd! Wil je meer lezen over reizen? Lees dan meer travel nieuws op lifestyle platform mensgoodlife.

Enjoy travelling, enjoy goodlife!