een-visum-voor-vietnam-aanvragen-zo-doe-je-dat
een-visum-voor-vietnam-aanvragen-zo-doe-je-dat

Een visum voor Vietnam aanvragen? Zo doe je dat!

Er zijn weinig landen zo divers en interessant als Vietnam. Een rumoerige geschiedenis, heerlijk eten, bijzondere natuur en fotogenieke dorpen. Één ding is zeker; het is zeker het bezoeken waard! Wanneer je hebt besloten om een reis door dit land te gaan maken, is één van de beste stappen het aanvragen van een visum. Vietnam is namelijk een van de weinige landen in Zuidoost-Azië waar het aanvragen van een visum voor je bezoek nodig is. Hoe je dat doet? Dat leggen we je in deze goodlife haarfijn uit.

Visum voor Vietnam aanvragen

Waar moet je op letten?

Vóór je de reis naar Vietnam begint, wil je natuurlijk goed voorbereid zijn. Een goed begin is immers het halve werk. Zoals met ieder visum, zijn er altijd een aantal voorwaarden waaraan voldaan moet worden. Voor de aanvraag van het e-visum Vietnam hebben wij ze voor jou op een rijtje gezet:

  • Zorg ervoor dat je vóór de start van je reis over een visum beschikt;
  • Je paspoort moet minimaal 30 dagen langer geldig zijn dan je verblijf;
  • Je gehele verblijf in Vietnam (inclusief reisdagen) moet binnen de geldigheidstermijn van 30 dagen vallen;
  • Bij het aanvragen moet je minimaal één overnachtingsplaats hebben vastgelegd. Een bevestiging van bus, trein of vlucht naar Vietnam is echter niet nodig;
  • Wanneer je een (lichamelijke of geestelijke) ziekte hebt die een gevaar kan vormen voor je omgeving, zal je niet in aanmerking komen voor een visum;
  • Je zal niet in aanmerking komen voor een visum als je in de afgelopen 3 jaar het land bent uitgezet;
  • Het is toegestaan om Vietnam een keer in- en uit te reizen op verschillende locaties. Deze locatie vul je in bij de aanvraag van het visum.

Waar vraag je het visum aan?

Een Visum Vietnam aanvragen? Sinds januari 2018 zijn de regels rondom de aanvraag van een visum veranderd. Let wel op waar informatie inwint, er namelijk verwarrende berichten hierover te vinden op het internet. Gelukkig is het aanvragen de laatste jaren er alleen maar makkelijker op geworden. Wij raden aan om je visum eenvoudig online te regelen vanuit je luie stoel. Dat is namelijk sneller en goedkoper. Bovendien hoeft er tegenwoordig geen ambassade of consulaat meer aan te pas te komen. Bij E-visums.nl ben je voor maar 39,95 euro per persoon al eigenaar van een e-visum. Uitprinten en vliegen maar!

Een langere reis door Vietnam ?

Het nadeel van een e-visum is de “korte looptijd”. Wanneer je dus van plan bent om langer dan 30 dagen in Vietnam te blijven, kan je geen gebruik maken van dit visum. Je hebt dan een ‘stickervisum’ in je paspoort nodig. Dit visum in je paspoort vraag je voor vertrek aan bij de Vietnamese ambassade in Nederland.

Regel die visum en ga op ontdekkingsreis in Vietnam, enjoy goodlife!

Rondreizen in Vietnam

Ontdek meer inspirerende reizen op mannen blog mensgoodlife. Jouw lifestyle platform.