ga-betekenisvol-op-reis
pixabay

Ga betekenisvol op reis

Geniet van een uniek vakantiegevoel en ga betekenisvol op reis door goed voor de lokale mensen, dieren, natuur en cultuur te zijn. Dat is pas echt heerlijk op vakantie zijn.

Commercieel toerisme is voorbij

Van highlight naar highlight hoppen is uit, steeds meer zijn we bewust van onze omgeving en voelen we mee met de lokale bevolking en dieren. Het is toch niet te geloven dat er nog steeds landen zijn waar tijgers gedrogeerd worden zodat je op de foto kan? Tegenwoordig zeggen steeds meer mensen nee tegen dit soort vakanties. Dat is maar goed ook, want wie iets geeft aan de bevolking krijgt daar ook weer iets moois voor terug: dankbaarheid.

Toerisme is voor een groot deel van de wereld de belangrijkste bron van inkomen. Sterker nog 1 op de 10 mensen op de wereld is werkzaam in toerisme (aldus World Tourism Organization). Daarbij zien we ook steeds meer dat we ergens willen zijn in plaats van naartoe gaan. Persoonlijke ontwikkeling en geen vervuilde voetafdruk achterlaten staan centraal bij de bewuste reiziger.

[divider]7 betekenisvolle reistips[/divider]

Reis-trendwatcher Tessa aan de Stegge heeft ons een paar mooie tips gegeven hoe we helemaal anno 2018 betekenisvol kunnen reizen:

Tips voor betekenisvol reizen

#1 Gedraag je niet als massatoerist. Je wilt toch niet precies dezelfde reis als je vrienden gemaakt hebben. Beetje saai om dan elkaars foto’s te bekijken. Nee jij maakt jou reis uniek door naar unieke locaties te gaan.

#2 Wie niet kan delen… Laat de bevolking ook meeprofiteren van jouw reis. Er zijn genoeg reisorganisaties die een deel van de winst bijdraagt aan lokale projecten.

#3 Maak jouw CO2-uitstoot een beetje goed. Er zijn tegenwoordig CO2-compensatie bijdrages die jouw vervuiling een beetje goedmaken door voor een paar euro te investeren in zonne- of windenergie en het planten van bomen.

#4 Koopjesjagen, maar wel tot op zekere hoogte. Het maximale uit ons vakantiegeld halen is typisch Hollands. Maar houd wel in je achterhoofd dat het geld dat jij afdingt voor jou misschien niet veel is maar voor diegene met wie je onderhandelt wel.

#5 Handen uit de mouwen. Als je echt tijd over hebt, help dan mee door als vrijwilliger te helpen aan lokale projecten. Ben je meteen lekker bezig en leer je nog meer van de cultuur.

#6 Doe groen. Kies voor een eco-accommodatie. Als je toch betekenisvol op reis bent wil je vast wel zo groen mogelijk overnachten. Groen overnachten doe je bij BookDifferent.

#7 Reis lokaal. De lokale touch vind je wanneer je weet dat je geld goed terecht komt. Ga daarom op pad met lokale gidsen en eet bij lokale restaurantjes. Ook je souvenirs haal je lokaal. Wel zo goed voor de community.

Lees het hele betekenisvol reizen onderzoek van Tessa aan de Stegge, geniet van een betekenisvolle vakantie & enjoy goodlife!

betekenisvol-reizen

Meer nieuws over reizen voor mannen lees je op lifestyle platform mensgoodlife.