ga-op-roadtrip-door-europa-met-deze-inspirerende-routes
ga-op-roadtrip-door-europa-met-deze-inspirerende-routes

Ga op roadtrip door Europa met deze inspirerende routes 

Roadtrippen is zo gaaf! Proef de pure vrijheid van reizen met je eigen (huur)auto, en kom op plekken waar je nooit bedacht had dat je zou komen. Met deze inspirerende routes ontdek jij de beste plekken van Europa!

Goede voorbereiding!

But first…. een roadtrip begint niet alleen bij een mooie route. Zorg voor de goede voorbereiding voor je de weg op gaat. Zo kom je niet voor akelige verrassingen te staan onderweg. Want eerlijk is eerlijk, op vakantie moet die relaxmodus aan. Toch? Ga voorbereid op reis met deze tips:

  • Zorg dat je de basis weet van je auto. Heb je een reservewiel bij? Hoe ververs je de olie? Neem een beetje tijd om je in te lezen in de auto waar je de weg mee opgaat. Dat scheelt veel stress als het mis zou lopen.
  • Sluit een verzekering af
  • Kijk of je een vignet nodig hebt. Loop voor de zekerheid eens binnen bij een ANWB winkel
  • Neem je creditcard mee voor het reserveren en betalen van verschillende accomodaties.
  • Zorg voor offline navigatie. Koop bijvoorbeeld een navigatiesysteem met een geüpdatet kaart of gebruik een app zoals maps.me.
  • Bedenk een globale route, maar blijf ook wat ruimte houden voor vrijheid!

Op vakantie naar Malaga

Het Spaanse Malaga is prachtig! Net als haar omgeving. Vanaf het historische plaatsje Malaga reis je bijvoorbeeld via de zuidkust van Spanje naar Salobreña, een bijzonder stadje, gebouwd rond een kasteel op een heuvel. Bezoek op deze roadtrip ook bijvoorbeeld het Nationaal Park ” Sierra Nevada” en rijd verder landinwaarts naar Granada. Je vindt hier een fantastische weg langs de witte dorpjes van Andalusië met uitzicht over de Alboránzee.

Roadtrip naar Malaga

Ontdek het prachtige Kroatië

Een ander geliefd vakantieland is het zonnige Kroatië. De prachtige natuurgebieden, bijzondere historie en gezellige steden, maken van deze roadtrip een supertip. Bezoek bijvoorbeeld Dubrovnik, ook wel De parel van de Adriatische zee’ , rij langs de kust richting Split en bezoek de KrKa-watervallen. Het unieke van roadtrippen in Kroatië is dat het prima te combineren is met eilandhoppen. Je auto kan namelijk heel makkelijk mee op verschillende ferry’s, waardoor je meerdere eilanden kunt ontdekken. Ontdek bijvoorbeeld het feest-eiland Hvar of het prachtige eiland Krk.

Roadtrip naar Kroatië

Reizen door Montenegro

Ook Montenegro is een unieke vakantiebestemming voor een roadtrip door Europa. Het Balkan-land is nog vrij onontdekt, maar daardoor niet minder mooi. Het landschap is geweldig en je kan er heerlijk raften en ziplinen. De indrukwekkende baai van Kotor, de prachtige Piva Canyon en Durmitor National Park mag je in ieder geval niet missen als van natuur houdt.

Roadtrip Montenegro

Geniet van het prachtige Portugal

Als laatste mogen we Portugal als tip natuurlijk niet vergeten. Maak bijvoorbeeld een sprookjesachtige roadtrip van noord naar zuid en ontdek plaatsen als Porto, de Dourovallei, Cabo Escichel, Comporta en Lissabon!

Roadtrip Portugal

Plan je binnenkort een roadtrip samen met je vrienden of familie? Enjoy Goodlife!

Ontdek meer reizen in Europa op mannenblog mensgoodlife.