goed-voorbereid-op-reis-met-de-auto-in-europa
goed-voorbereid-op-reis-met-de-auto-in-europa

Goed voorbereid op reis met de auto in Europa

De auto is één van de populairste vervoersmiddelen om mee op vakantie te gaan. Geen gedoe met het gewicht van je koffers wegen en lange rijen op het vliegveld. Met de auto op vakantie brengt veel voordelen met zich mee. Zo rij je natuurlijk overal heen waar je maar wilt. Ben jij fan van de kleine dorpjes in je vakantieomgeving. No problemo! Jij trekt gemakkelijk je eigen plan!

Maar voordat je geniet van de vrijheid van vakantie is het wel verstandig je goed voor te bereiden op de autovakantie. Controleer je autoverzekering op de juiste dekking, plan een goede route en een zorg voor een gezellig humeur.

Auto Check

Je auto rijklaar maken voor de reis is een must voor je auto-vakantie. Natuurlijk kun je voor de zekerheid je auto bij een garage brengen, maar er zijn ook bepaalde punten waar je zelf op kan letten:

  • Bandenspanning: Met een te lage bandenspanning verbruik je meer brandstof en ligt je auto minder fijn op de weg. Zorg er dus voor dat je bandenspanning goed staat. Geen idee welke spanning jouw auto nodig heeft? Kijk dan even in het instructieboekje (of aan de binnenkant van je autodeur).
  • Lampen: Check Check, werken alle lampen nog wel? Ga in de auto zitten en laat iemand een controle doen op de dimlichten, maar ook op de knipper- en remlichten. Vervang daarna natuurlijk eventueel de kapotte lampjes.
  • Ruitenwisservloeistof: Vaak vergeten, maar zeker ook belangrijk is de ruitenwisservloeistof. Op een lange rit kunnen vliegjes op het voorruit het zicht gaan belemmeren. Controleer dus voor vertrek hoeveel vloeistof er nog in het reservoir zit.
  • Koelvloeistof Je wilt voorkomen dat je motor oververhit raakt, controleer daarom voor vertrek ook het peil van de koelvloeistof.
  • Oliepeil Olie is erg belangrijk voor jouw auto. Een motor zonder olie loopt al snel vast en daar zit niemand op te wachten. Doe dus een check op het oliepeil en vul op tijd de olie aan.

Autoverzekering

Helemaal ready to go? Vergeet dan je autopapieren en natuurlijk de autoverzekering niet. Niks is vervelender dan met een puffende auto stranden in hartje Frankrijk of de Spaanse kust. Dat drukt zeker een stempel op die langverwachte vakantie. Ga dus voor een goede autoverzekering en check je groene kaart. Je autoverzekering geldt in alle landen binnen Europa. In sommige landen is je auto echter niet verzekerd. Welke landen dit zijn, staat vermeld op je groene kaart.

Corona – Reisadvies

Sinds de uitbraak van het Corona-virus zijn het onzekere tijden. Voor vakantiegebieden geld dat helaas ook. Niet alle landen hanteren dezelfde regels, en sommige landen laten zelfs helemaal geen toeristen binnen. Ook kan het per provincie enorm verschillen was voor regels er gehanteerd worden. Bereid je dus goed voor op de verschillende omstandigheden. Neem een extra voorraad mondkapjes mee en weet wat je te wachten staat bij terugkomst.

Durf je het aan om een reis te maken en ben je nog op zoek naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? De meeste parkeerplaatsen zijn nog gewoon geopend, houdt echter wel rekening met de gebruikelijke corona maatregelen. Via Vliegen en Parkeren kan je het beschikbare parkeeraanbod eenvoudig vinden, vergelijken en de gewenste parkeerplaats boeken. Of je nu vertrekt vanaf Schiphol of op zoek bent naar het parkeren Charleroi, er zijn nog steeds genoeg mogelijkheden om je reis op een goede manier te starten!

Nog op zoek naar een leuke bestemming voor je najaarsvakantie? Ook in deze tijd zijn er plekjes genoeg om te genieten van een heerlijke vakantie. Een weekje in eigen land of een kampeervakantie in het zonnige Italië? Neem voor meer inspiratie ook eens een kijkje in onze travel-rubriek.

Op reis in Europa met je eigen auto. Enjoy the ride, enjoy goodlife!