heb-jij-ook-te-veel-servicekosten-betaald-aan-airbnb
heb-jij-ook-te-veel-servicekosten-betaald-aan-airbnb

Heb jij ook te veel servicekosten betaald aan Airbnb?

Grote kans dat jij als lezer vast wel eens een accommodatie via Airbnb hebt geboekt. Mocht dit toch niet het geval zijn: op Airbnb kun je een huis, appartement of kamer huren voor een leuke vakantie of zakelijke trip. Maar je kunt hier ook zelf je woning of appartement verhuren. De afgelopen tijd is het al veel in het nieuws geweest. Airbnb blijkt namelijk aan zowel huurders als verhuurders servicekosten doorberekend te hebben. Aan de huurder hebben zij tot 14,2% aan servicekosten gerekend en bij de verhuurder 3,63%. Op 9 maart 2020 is door de rechter bepaald dat Airbnb haar voorwaarden moet wijzigen en servicekosten moet terugbetalen. Dat betekent dat huurders in de toekomst geen servicekosten meer hoeven te betalen. Bovendien kunnen consumenten die in het verleden te veel hebben betaald hun geld terugkrijgen (en dit kan tot een paar duizend euro oplopen!). Wij kunnen je vertellen hoe jij het snelst en makkelijkst je je Airbnb servicekosten terug kunt vragen.

Hoe kun je in aanmerking komen?

Er zijn maar een paar voorwaarden waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor de teruggave van de servicekosten. Allereerst moet je op het moment van de Airbnb boeking in Nederland hebben gewoond. Belangrijk: je kunt alleen particuliere boekingen opgeven, dus bijvoorbeeld een vakantie naar het binnen- of buitenland. Zakenreizen kunnen niet opgegeven worden. Je kunt al je reizen opgeven t/m 3 jaar geleden. Heb je dus meerdere tripjes gemaakt via Airbnb? Geef ze dan allemaal aan.

Hoe kun je je servicekosten terugkrijgen?

Je kunt proberen om op eigen initiatief een brief te sturen naar Airbnb in Ierland. Echter staat Airbnb natuurlijk niet te springen om iedereen terug te betalen. Dus vervolgens zul je zelf een juridisch proces moeten starten om je gelijk te halen. Gelukkig is er ook een snellere en makkelijkere oplossing. www.servicekostenterug.nl bundelt namelijk alle aanvragen en is een procedure gestart om al deze kosten terug te vorderen. Het enige dat je dan zult moeten doen is het downloaden van de facturen van de (particuliere) reizen die je de afgelopen drie jaar hebt gemaakt. De documenten zullen vervolgens gecontroleerd worden.

Tip: Je kunt beter te veel reizen opgeven dan te weinig, het is namelijk nog niet helemaal duidelijk hoeveel jaar je recht op terugvordering hebt.

Hoe kun je facturen downloaden?

Je kunt facturen op verschillende manieren downloaden. Via de mail, directe link, maar het makkelijkst is nog wel via de Airbnb site. Dit doe je op de volgende manier:

  1. Log in op je Airbnb account
  2. Klik op het account symbool
  3. Selecteer ‘Reizen’
  4. Klik op ‘Afgerond’
  5. Selecteer een boeking en druk op ‘betalingsbewijs ophalen’
  6. Klik op ‘download’ of ‘druk af’ en sla het bestand op als pdf

Kost het je geld om je aan te sluiten bij servicekostenterug.nl?

Alleen als het ze lukt het geld terug te vorderen vragen ze 25% van het totaal teruggevorderde bedrag als vergoeding voor de service die zij hebben verleend. Heb
je bijvoorbeeld 200 euro aan servicekosten betaald, dan krijg je 150 euro
terugstort op je rekening als de claim gelukt is. No cure No Pay! Kortom, haal die servicekosten AirBNB terug!

Verhoog je vakantiegeld door te veel betaald geld terug te krijgen, enjoy goodlife!

Wil jij meer lezen over vakanties en financiën? Lees dan verder op lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife.