ontdek-autostadt-in-duitsland-met-german-local-culture
ontdek-autostadt-in-duitsland-met-german-local-culture

Ontdek Autostadt in Duitsland met German.Local.Culture.

Wie weet er nu beter waar je moet zijn in een bepaalde stad, dan de locals uit precies die stad? Inderdaad, niemand… Wil je de leukste activiteiten ervaren, de mooiste plekjes ontdekken en de meest indrukwekkende gebouwen vinden? Vraag het de locals! Zo heeft Duitsland bijvoorbeeld veel steden die meer te bieden hebben dan je misschien op voorhand denkt. Wat dacht je bijvoorbeeld van Wolfsburg, waar je het indrukwekkende Autostadt kunt vinden? Niet alleen de auto liefhebbers zijn hier helemaal op hun plaats, maar ook degenen die misschien minder met auto’s hebben, kunnen hier goed vertoeven. Met de juiste tips van een local heb je de tijd van je leven op deze plek! De campagne German.Local.Culture laat dat maar al te graag zien!

Unieke en persoonlijke verhalen achter steden, dat is wat je nodig hebt om optimaal van een stad te kunnen genieten. Laat je inspireren door zo’n persoonlijk verhaal en neem een kijkje in desbetreffende stad. Green, Flair, Crafts en Taste: van groene stadsparken en historische gebouwen tot oude ambachten en regionale gerechten. Ook Autostadt heeft genoeg te bieden op deze vlakken.

Door de ogen van een local

Renke Nieman is tour guide in Autostadt in Wolfsburg. Netjes in pak gekleed en met de enige echte witte Autostadt sneakers aan, herken je hem gelijk. Hij past helemaal in het plaatje van deze toeristische plek. Het is ook niet raar dat Renke in Autostadt zijn werk (lees: passie) gevonden heeft. Renke is een ontzettend grote autoliefhebber en zo maakt hij van z’n passie z’n werk. Als gids neemt hij je mee langs alle paviljoens van de verschillende automerken en vertelt hij je maar al te graag hoe deze speciale bestemming precies is ontstaan. Zelfs degenen die niet helemaal autogek zijn, weet Renke te enthousiasmeren over Autostadt.

De Green, Flair, Crafts en Taste van… Autostadt

Autostadt, geen officiële stad maar eigenlijk toch ook weer wel… De grootte ervan maakt dat deze plek toch wel een stad genoemd kan worden. Na ongeveer 5 uur autorijden vanuit Amsterdam kom je aan in Autostadt in Wolfsburg. Het richt zich op alle aspecten van mobiliteit. Het is hét communicatieplatform voor de Volkswagen-groep en zijn merken.

Autostadt is gelijk aan 28 hectare vol met mogelijkheden om de merken van Volkswagen-groep te ervaren en Renke weet precies waar je moet zijn en wat je moet doen om er optimaal van te kunnen genieten. Het themapark en het educatief centrum in Autostadt zijn erg populair. In Autostadt vind je speciale paviljoens, tentoonstellingen over duurzaamheid en andere thema’s, het ZeitHaus-museum waar je iconen uit de autogeschiedenis kunt bekijken, de glazen Autotürme en een prachtig park- en lagunelandschap om de mooiste wandelingen te maken. Het is een soort moderne wereld van de mobiliteit! En ja, je kunt ook zelf even achter het stuur kruipen!

Flair

In Autostadt zijn in totaal 6 verschillende paviljoenen te vinden: Skoda, Audi, Seat, Porsche Volkswagen and Volkswagen Commercial Vehicles. In deze verschillende paviljoenen krijg je de ontwikkeling van de auto’s te zien. Ook krijg je een kijkje in de stappen die genomen worden om de auto’s duurzamer, mooier en gestroomlijnder te maken. In elk paviljoen krijg je een andere vibe door de eigen uitstraling en het bijzondere uiterlijk en natuurlijk ook door de verhalen van onze tour guide Renke.

Een ander indrukwekkend gedeelte in Autostadt is de Autotürme, het snelste automatische parkeersysteem ter wereld. Auto’s die net uit de fabriek komen worden hier geparkeerd totdat ze een nieuwe eigenaar gekregen hebben en hij of zij hun nieuwe wagen komen ophalen. Het zijn twee torens die volledig geautomatiseerd zijn en waar in totaal 400 auto’s per toren terecht kunnen. De auto’s worden met een speciale lift naar boven getransporteerd en dat gebeurt met een recordsnelheid van twee meter per seconde. De 48 meter hoge constructie met een hypermoderne parkeerplaats ernaast, is echt een belevenis. 

Je kunt Autostadt niet verlaten zonder enige opgedane autokennis mee naar huis te nemen en het ZeitHaus-automuseum is dé plek om deze kennis op te doen. In dit museum ga je terug de geschiedenis in en kun je verschillende iconen uit de autogeschiedenis ontdekken. Houd je fotocamera maar in de aanslag want vrijwel elke auto die er staat (en dat zijn er veel) is een foto waard. Door de gave opstelling van de auto’s kun je de mooiste plaatjes schieten! Voor iedereen, autofans en geen autofans, is dit een indrukwekkende plek. Door de verschillende merken die terug te vinden zijn in dit museum is dit een van de meest toonaangevende automobielmusea.

Al met al moet Autostadt zeker aan je to-go-list toegevoegd worden! Mooie architectuur, fantastische vormgeving, gepassioneerde tour guides zoals Renke, je kunt er heerlijk eten en ook zelfs achter het stuur even genieten.

Pak ook nog even de buursteden mee

Ben je in Autostadt? Dan kun je net zo goed ook even (een van) de interessante buursteden in Nedersaksen meepakken. Hameln bijvoorbeeld, dit is een Duits historisch stadje die je kunt kennen van het sprookje “de rattenvanger van Hamelen”. Wanneer je lekker aan het rondstruinen bent door Hameln kun je even stilstaan bij verschillende mooie gebouwen en uitzichten.

Waar wacht je nog op? Ontdek Autostadt nog deze zomer, enjoy goodlife!

Autostadt in Wolfsburg

Vind meer travel nieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.