ontdek-de-best-bewaarde-geheimen-van-italie
ontdek-de-best-bewaarde-geheimen-van-italie

Ontdek de best bewaarde geheimen van Italië 

Het is niet voor niets dat Italië in de top 3 staat van populairste Europese vakantielanden. Warme zonnestralen, een fijn zandstrand en de lekkerste pizza en pasta. In dit land vind je het allemaal. Florence, Venetië, Rome en het Gardameer zijn de meest populaire Italiaanse vakantiebestemmingen onder Nederlandse toeristen. Dit betekent vaak ook dat deze locaties druk en duur zijn. Maar Italië heeft nog veel meer te bieden. Ontdek hier de geheime hotspots, zonder al te veel toerisme!

Dat is nog eens “La bella Italia”, in dit artikel delen we vier hidden gems van Italië:

Puglia in Zuidoost-Italië

Puglia is de hak van de Italiaanse laars en heeft een helderblauwe zee. De kustlijn is maar liefst 700 kilometer lang met zowel stranden aan de Adriatische Zee (de oostkust) als de Ionische Zee (de westkust). In het binnenland vind je verder veel prachtige wijngaarden en olijfbomen. En de niet te missen Trullo huisjes. Deze huisjes hebben kegelvormige dakjes en zijn typerend voor deze regio in Italië.

Portovenere in La Spezia

Aan de Ligurische kust (in het noordwesten) ligt het vissersdorpje Portovenere. Het dorpje ligt vlakbij het welbekende Cinque Terre, maar is er geen onderdeel van. Toch zien veel mensen het als het 6e dorp. Maar het is wel veel minder toeristisch dan de andere 5. Portovenere is inmiddels uitgeroepen tot werelderfgoed door de UNESCO.

Dolomieten in Noord-Italië

De Dolomieten is een bergketen in Italië, onderdeel van de Alpen. In de Dolomieten schijnt de zon gemiddeld maar liefst 300 dagen per jaar. Houd je van een sportieve vakantie? Dan kun je hier prima uit de voeten. Van wandelen tot bergbeklimmen. Of gewoon even relaxen langs een bergmeer.

Burano bij Venetië

Burano is het meest kleurrijke visserseiland van Italië. Rood, oranje, geel, groen, blauw, paars en violet. Hier zijn huizen in alle kleuren van de regenboog. Burano ligt ongeveer op 3 kwartier varen van Venetië, en is ook een stuk minder toeristisch. Burano heeft zelfs ook een scheve kerktoren, net als in Pisa.

Wil je meer lezen over reizen en vakantie? Lees dan verder op online lifestyle platform voor mannen mensgoodlife.