Ontdek de nationale parken van Utah
utah.com

Ontdek de nationale parken van Utah

Onze redactie vloog naar Utah om de kilometers verre landschappen van dichtbij te mogen meemaken. Een onvergetelijke ervaring die moeilijk uit te leggen is in woorden, waarbij één ding absoluut duidelijk mag zijn: It was amazing! Lees snel verder en leer meer over de geschiedenis van Utah, de nationale parken en de typisch Amerikaanse must see’s…

De geschiedenis van Utah

Utah is één van de 50 staten uit de Verenigde Staten en ligt op 5.031 mijl (ofwel 8.096 km) afstand van Amsterdam vandaan. Vanuit Schiphol Airport vlieg je er in 11 tot 15 uur heen, afhankelijk van het aantal tussenstops en de grootte van je portemonnee.

Voor de komst van de Europeanen werd Utah bevolkt door Indianenstammen als Uintah, Ouray en Utes. In 1847 kwamen de eerste Mormoonse kolonisten in Utah aan en werd het een jaar later onderdeel van de Verenigde Staten na een oorlog waarbij Mexico Utah moest afstaan. Utah staat bekend om haar Mormoonse gemeenschap waarbij inwoners regelmatig een bezoekje brengen aan “The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints”. Ook viel op dat er veel Spaans gesproken werd, in elke bar of dinner kon je een “Café con leche” bestellen.

Dinner Utah

Wat de bezienswaardigheden betreft biedt Utah een eindeloze keuze aan activiteiten. Naast de FanX (voorheen Comic Con) die we bezochten en echt geweldig was, delen we in dit artikel vooral de prachtige natuur met je, met op nummer één onze roadtrip naar Moab.

FanX Utah

Arches National Park

Na een roadtrip van vier uur waarbij we vanuit Salt Lake City naar Moab reden (500 km), kwamen we aan bij onze orthodoxe roodgekleurde rotsachtige bedevaart rondom het heilige land van Utah. Iedere berg heeft haar eigen verhaal, zo heb je “The Super Six” bestaande uit zes mensachtige pilaren met de “arches” – gebogen rotsachtige bruggen die op sculpturen lijken – als hoogtepunt. Deze bogen zijn namelijk door de natuur zelf tot stand gekomen. Door de eeuwen heen hebben verschillende lagen grond zich op elkaar gestapeld waarbij de zwakkere grond op den duur af is gaan brokkelen. Het resultaat? Prachtige bogen en oogverblindende foto’s als herinneringen.

Dit was mijn eerste hike in één van de vele nationale parken van de Verenigde Staten. Mijn neef die in Utah woont nam me mee en vertelde me dat ik dit niet mocht missen. Deze onverwachte trip kwam bij mij aan als een grote verrassing. Man, wat zijn de landschappen mooi en wat is het heerlijk om door de geruisloze natuur te hiken. Een tip vooraf: Neem wel genoeg water, luchtige kleding, goede wandelschoenen en een fotocamera mee. Je bent ze absoluut dankbaar tijdens een hike van 15 km.

Utah arches
Utah arches
Utah arches

Canyonlands National Park

Eenmaal terug aangekomen bij ons hotel in Moab, kleedde we ons snel om en gingen we voor een heerlijke steak in de nabije omgeving. Hierna sloten we in het hotel een onvergetelijke goodlife day af met een bubbelbad. De dag erop gingen we weer vroeg op pad voor onze volgende Hike, dit keer in Canyonlands National Park.

Dit nationale park wordt ook wel eens vergeleken met de Grand Canyon in Arizona. Diepe brede kloven die eindeloos lijken te zijn geven een prachtig uitzicht. En als je denkt dat je het onderste punt gezien hebt, heb je het mis. Mensen met hoogtevrees opgepast, want als je naar beneden probeert te kijken weet je niet wat je meemaakt. Believe me!

canyonlands national park
canyonlands national park

Dead Horse Point State Park

Amerika telt ruim 59 nationale parken, waarbij we onze trip afsloten met een State Park. Gewoon voor de afwisseling en eigenlijk ook een beetje omdat ons de “Dead Horse Point” werd aangeraden door locals. We moeten dan ook zeggen dat we absoluut geen spijt hebben van dit extra uitstapje. Opnieuw een prachtig uitzicht om van te genieten. We konden wel uren zitten op een steen en genieten van de energie die er hing. Rust, kalmte, uitzicht op rotsen, water en vegetatie, warmte, vochtigheid, een klein briesje, alles wat je nodig hebt om even bij te komen. Kortom het mooiste uitzicht dat ik tot nu toe heb mogen meemaken.

dead horse point state park
dead horse point state park

Conclusie

Utah is absoluut een aanrader om te bezoeken. Zeker als je van natuur en hiken houdt. Naast de vele bezienswaardigheden en activiteiten in Salt Lake City zelf (de hoofdstad van Utah) zijn er volop mogelijkheden, waarbij je vervelen onmogelijk is. Mijn trip naar Amerika was absoluut geslaagd en ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar zijn volgende avontuur.

Just go to Utah, explore and enjoy goodlife!

Wil je meer reizen voor mannen ontdekken? Volg dan lifestyle nieuws platform mensgoodlife.