Op safari in Tanzania
Delbars

Op Safari in Tanzania

Ga op safari in het wilde Tanzania en geniet op meters afstand van de BIG 5. Onlangs won de vader van één van onze redactieleden een reis via Tix en we delen graag onze reistips met je.

Ga op safari in Tanzania

Voor diegene die nog niet weten dat de BIG 5, ofwel De Grote Vijf inhoudt: Dit zijn de 5 diersoorten die volgens jagers het moeilijkst zijn om te schieten, dit in tegenstelling tot de “grootste dieren”, wat je wellicht bij de naam zou verwachten. De Big 5 bestaan uit de buffel, leeuw, luipaard, neushoorn en olifant. Je ziet ze allemaal wanneer je op safari gaat in Afrika.

Reisadvies: Op safari in Tanzania

Dag 1: Vlieg naar Kilimanjaro vanuit Amsterdam Schiphol. Via Tix kan je goedkope tickets naar Tanzania boeken.

Dag 2: Geniet van een dagje Kilimanjaro. Na een lange reis van ruim 14 uur wil je wel even bijkomen voordat je echt op safari gaat.

Dag 3: Start je safari in Arusha. Eenmaal aangekomen, raden we Venice Hotel aan. Je bevindt je dan in een echte safaristad dat in het noorden van Tanzania ligt.

Dag 4: Serengeti National Park. Sta vroeg op en vertrek naar Serengeti via de Naabi Hill Gate. Even lunchen en je bent die middag klaar voor een game drive. In het hart van Serengeti National Park zie je leeuwen, giraffen, impala’s en Thomson’s-gazelles. Ook zijn er cheetah’s, zebra’s en andere wilde beesten in overvloed. In de avond kom je aan bij de Seronera-camping voor een douche, een warm diner en overnachting.

Dag 5: Op weg naar de Ngorongoro Crater. In de ochtend zie je nijlpaarden water drinken en de Thomson-gazelles hun prooi aan de bomen hangen. Afhankelijk van het seizoen geniet je ook van de migratie waarin de dieren op weg zijn naar een nieuw verblijf. In de avond neem je een warme douche, diner en geniet je van een overnachting bij de Simba Campsite.

Dag 6: Na het ontbijt ga je naar de kraterbodem van de Ngorongoro Crater voor een game drive. Prachtige oases zijn er te bewonderen. Aan het water van de kraterbodem zie je meer dan 24.900 grote zoogdieren, waaronder olifanten, leeuwen, luipaarden, hyena’s, jakhalzen, nijlpaarden, waterbokken, bavianen en zelfs de zeldzame zwarte neushoorns. Hierna slaap je bij Arusha Center Inn Tourist.

Halverwege de vakantie…

Dag 7: Vlieg met Tix van Kilimanjaro naar Dar es Salaam. Na het onbijt geniet je van Dar es Salaam om je voor te bereiden voor de binnenlandse vlucht op weg naar je laatste bestemming.

Dag 8: Ferry naar Zanzibar. Met de ferry maak je de oversteek naar Zanibar. Waar je heerlijk ontspant en nageniet van je safari. Duiken, chillen, aapjes kijken, wandelen, zwemmen en eten. Het kan er allemaal. We adviseren Reef & Beach Resort in Jambiani (Zanzibar) aan.

Dag 9, dag 10 en dag 11: Een paar dagen 100% puur chillen in Zanzibar.

Dag 12: Terug naar huis met prachtige herinneringen via Amsterdam Schiphol.

Kosten safari in Tanzania

Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Reken in ieder geval voor een retour-vlucht naar Tanzania circa 650 euro. Een binnenlandse vlucht zit rond de 100 euro, net als een ferry. De overnachtingen die we in dit artikel hebben geadviseerd zijn over het algemeen voordelig, de prijs moet je even zelf checken via Booking.com.

Maar wat kost het dan?

Wat de safari betreft, die is over het algemeen erg duur vinden wij. Maar als je even goed zoekt vind je een 4 daagse safari al voor rond de 595 euro per persoon (dit is inclusief overnachting, eten en drinken). Natuurlijk kan je ook voor exclusievere safari’s kiezen.

Een ding is zeker, als je naar Tanzania gaat moet je op safari geweest zijn. En als je de vakantie goed wilt afsluiten, doe je dat in Zanzibar. Enjoy the trip, enjoy Goodlife!

Video wildlife in Serengeti

Ontdek meer artikelen over travel voor mannen op lifestyle nieuws platform mensgoodlife.