reizen-door-azie-met-de-laptop-in-je-rugzak
Riccardo Bresciani

Reizen door Azië met de laptop in je rugzak

We kennen het allemaal, de drang om lekker te kunnen rondreizen in Azië maar we beseffen ons ook dat er ook geld in het laatje gebracht moet worden. Gelukkig is rondreizen in Azië niet gek prijzig waardoor je met een relatief klein budget al een heel eind kunt komen. In dit artikel delen we onze favoriete landen en tips om geld te verdienen terwijl je reist.

Reizen door Azië met de laptop in je rugzak?

Bereid je voor met een businessplan

Hoe heerlijk is het om geld te verdienen terwijl je reist? Digital nomads kunnen je er alles over vertellen. Dit zijn ondernemers en freelancers zonder vaste werkplek, omdat ze hun werk vaak online kunnen doen. Ze verruilen zonder twijfel het kantoor voor een hangmat aan het strand. Digital nomads kiezen bewust voor een onafhankelijke werkplek en reizen het liefst de hele wereld rond.

Klinkt goed, toch? Wil jij nu ook een digital nomad bestaan gaan leiden? Dan begint het bij het hebben van een eigen (online) bedrijf waarin je op afstand kunt werken. Ga bijvoorbeeld aan de slag in de webdevelopment, grafische vormgeving, (online) marketing, bloggen, het schrijven of vertalen van content of houd je bezig met video editing. Heb je geen zin om zelf sales te doen? Er zijn steeds meer bedrijven waarbij jij je als zelfstandig ondernemer kunt aanmelden voor online klussen.

Als digital nomad kun je overal heen waar redelijk internet en stroom te vinden is en dat is op veel plekken in Azië. Zet de volgende bestemmingen gelijk op je bucketlist.

Land 1: Filipijnen

Met ruim 7.000 eilanden is er volop unieks te vinden in de Filipijnen. De reis zelf is al spectaculair wanneer je in een tricycle wordt geleid naar je hostel of hotel. De hoofdstad Manila sla je waarschijnlijk over, maar plekken als El Nido, Cebu en Bohol mag je niet missen. Er is volop natuur om van te genieten en op het vliegveld koop je al gauw voor een tientje een prepaid kaart waarmee je direct online bent.

Land 2: Thailand

Next stop Thailand, het land van witte stranden en de azuurblauwe zee. Je snorkel gaat mee want de vissen die hier zwemmen wil je zeker gaan zien. En of dat niet alles is geniet je al vanaf het moment dat je landt van de culturele hoofdstad Bangkok. Hierna duik je snel het natuurgebied in Khao Sok National Park in en neem je een bezoekje bij de Big Boeddha. Genoeg inspiratie om over te bloggen.

Land 3: Maleisië

Wil je weer even terug naar de modernere wereld? Dan is Maleisië een goede keuze. Deze bestemming is vanuit Thailand makkelijk te bereiken. Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië; een echte wereldstad. Naast moderne wolkenkrabbers, vind je er ook veel prachtige historische gebouwen. Verder vind je er ultramoderne shopping malls, maar ook marktkraampjes langs de weg. In Kuala Lumpur vind je een oneindig aantal leuke koffietentjes waar jij onder het genot van een lekkere bak koffie op je laptop kunt werken.

Tussen het werken door kun je genieten van uitgestrekte oerwouden, schitterende eilanden, witte stranden, een mooie onderwaterwereld en vooral het heerlijke tropische klimaat. Maleisië is een prachtige en diverse bestemming.

Om je droomreis compleet te maken komt een rugzak met laptopvak goed van pas. Met een laptop in je rugzak heb je altijd je belangrijkste documenten bij je, zodat je overal ter wereld zaken kunt blijven doen.

Bereid je volgende reis nu al voor naar adembenemend Azië, enjoy goodlife!

Footage: Paid to Travel

Heb jij je laptop in je rugzak en wil jij meer travel nieuws voor mannen? Volg dan mensgoodlife, het lifestyle blog voor mannen.