roadtrip-door-noord-spanje-deze-plekken-mag-je-niet-missen
roadtrip-door-noord-spanje-deze-plekken-mag-je-niet-missen

Roadtrip door Noord-Spanje? Deze plekken mag je niet missen

Autorijden door Noord-Spanje spreekt tot de verbeelding: kronkelende kustwegen, adembenemende berglandschappen en eeuwenoude steden vol cultuur en geschiedenis. Maar welke plekken zijn nu echt de moeite waard om op te nemen in je reisroute? Lees gauw verder!

Wat maakt Noord-Spanje zo bijzonder?

Als eerste is het goed om te begrijpen waarom Noord-Spanje zo’n aantrekkelijke roadtripbestemming is. Deze regio is een smeltkroes van invloeden, van de Keltische geschiedenis in Galicië tot de Baskische cultuur en taal. Tel daar de spectaculaire natuur bij op, zoals de ruige kust van Asturië en de imposante Pyreneeën, en je hebt alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie. Het eten is een mix van zeevruchten, lokale vleessoorten en de invloeden van de ‘pintxos’, de Baskische variant van tapas. En dan hebben we het nog niet eens over de wijnen uit de regio, zoals de Albariño en Rioja. Het is een gebied dat vraagt om ontdekt te worden, dus pak de dakkoffer tassenset erbij en plan je reis door dit prachtige gebied.

Cultuur en geschiedenis in Cantabrië en Baskenland

Cantabrië is de thuisbasis van de stad Santander, maar ook van kleinere plaatsen zoals Comillas, waar je het El Capricho, een vroeg werk van Gaudí, kunt bezoeken. In Baskenland is Bilbao met het Guggenheim Museum een must-see, maar vergeet ook niet het kleiner en intiemer San Sebastian, met zijn wereldberoemde strand La Concha. Beide regio’s zijn doordrenkt van geschiedenis, van de Altamira-grotten in Cantabrië tot de oude binnenstad van Vitoria-Gasteiz in Baskenland. De smalle, kronkelige straatjes spreken tot de verbeelding, maar vergeet niet je parkeersensoren hier te gebruiken. En als je de tijd hebt, probeer dan het Gernika Peace Museum te bezoeken, een indringend eerbetoon aan het bombardement tijdens de Spaanse Burgeroorlog.

Natuurschoon in Asturië en Galicië

Asturië en Galicië bieden weer een heel ander soort schoonheid. Asturië is vooral bekend om zijn ruige kustlijn, maar heeft ook indrukwekkende berglandschappen in de Picos de Europa. Hier kun je wandelen, kanoën, of gewoon genieten van de rust. Galicië is een regio die vaak wordt geassocieerd met de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela, maar heeft nog veel meer te bieden. De Rías Baixas bieden prachtige stranden en uitstekende mogelijkheden om te zeilen of andere watersporten te beoefenen. En als je van zeevruchten houdt, is dit de plek om pulpo (octopus) te proberen.

De onmisbare plekken op je route

Om terug te komen op de oorspronkelijke vraag: welke plekken mag je echt niet missen tijdens een roadtrip door Noord-Spanje? Het antwoord is dat het grotendeels afhangt van je persoonlijke interesses. Voor cultuur- en geschiedenisliefhebbers zijn Cantabrië en Baskenland een must. Als je meer bent van de natuur en outdooractiviteiten, zul je je hart ophalen in Asturië en Galicië. Maar de ware schoonheid van een roadtrip door deze regio zit ‘m in de mix: de verscheidenheid aan landschappen, culturen en ervaringen die je opdoet, maken een tocht door Noord-Spanje tot een onvergetelijke ervaring. Het is niet alleen de bestemming, maar ook de reis ernaartoe die telt.

Ontdek naast Noord-Spanje ook andere mooie plekken om te reizen op lifestyle nieuws blog voor mannen mensgoodlife.