tips-voor-een-vakantie-in-scandinavie
tips-voor-een-vakantie-in-scandinavie

Tips voor een vakantie in Scandinavië

Scandinavië is een prachtig gebied en ideaal voor een avontuurlijke vakantie. Dit maakt het zeker de moeite waard om te bezoeken! Noorwegen, Denemarken, Zweden en Ijsland, het is niet voor niets dat deze landen steeds populairder zijn onder vakantiegangers. Toch heerst het sentiment dat een vakantie in Scandinavië erg duur is. Wij geven de tips voor een leuke, betaalbare vakantie in Scandinavië. Zo ga jij goed voorbereid op reis.

Boeken maar

Vroeg van te voren boeken biedt verschillende voordelen. Je bespaart geld, je hebt ruime keuze in accommodaties en je bent goed voorbereid. En niet te vergeten: de voorpret kan beginnen! Als je boekt buiten het Noorse hoogseizoen, oftewel in de maanden mei, begin juni, eind augustus en september, dan is het minder druk en betaalbaarder. Wil je ook skiën of snowboarden? Dan is januari de beste keus.

De reis naar Scandinavië

Je kunt vanuit Nederland makkelijk met de auto naar Denemarken rijden en vanuit daar met de boot naar Noorwegen of Zweden. Houd er wel rekening mee dat de oversteek met de boot geld kost. Je kunt misschien goedkoper vliegen, maar dan betaal je kosten voor het openbaar vervoer of het huren van een auto op locatie. Want rondreizen door Scandinavië reizen en meerdere landen en gebieden zien is zeker een must! Tip: vergeet niet wat boodschappen mee te nemen als je met de auto reist. De prijzen in de Scandinavische supermarkten – met name in Noorwegen- zijn soms erg hoog. 

Op vakantie

Of je vakantie duur wordt, hangt grotendeels af van de keuzes die je maakt op reis. Houd je van sportieve activiteiten outdoor? Bijvoorbeeld hiken, wandelen en fietsen? Dan kost dit niet veel. Ga je veel uiteten en borrelen? Dan zal je vakantie duurder uitpakken. De alcohol prijzen liggen immers veel hoger dan je gewend bent in Nederland. Maar vergeet niet te genieten en alles eruit te halen, want je bent hier waarschijnlijk maar een keer!

Explore Scandinavia, enjoy goodlife!

Wil je meer lezen over reizen en vakantie? Lees dan verder op online blog voor mannen mensgoodlife.