tips-voor-het-organiseren-van-een-vriendenweekend
tips-voor-het-organiseren-van-een-vriendenweekend

Tips voor het organiseren van een vriendenweekend

Wil jij gezellig met de mannen er tussenuit, even weg van het thuisfront en de dagelijkse sleur? Een vriendenweekend staat garant voor een flinke dosis gezelligheid. Een weekend lang slap ouwehoeren en leuke (sportieve) activiteiten doen onder het genot van een drankje en leuk gezelschap. Maar al dat leuks moet natuurlijk wel georganiseerd worden. Zit jij dit jaar in de organisatie? Het voordeel is dat je precies kunt kiezen wat jij denkt dat leuk is. Waar begin je, en wat moet je vooral niet vergeten? In dit artikel lees je hoe jullie vriendenweekend er eentje voor in de boeken wordt.

Begin met de grote lijnen

Wacht niet te lang en begin op tijd met organiseren. Dan is het makkelijk om een datum te prikken. Bovendien zijn er dan nog veel accommodaties beschikbaar. Check wie er allemaal mee gaan op het vriendenweekend. Maak eventueel een aparte groepsapp aan. Hebben jullie geen standaard budget? Vraag dan door middel van een (anonieme) vragenlijst uit wat iedereen maximaal wil uitgeven aan het weekend. De portemonnee van de een is die van de ander niet. En stel vast of dit bedrag all-in is of dat bijvoorbeeld de reiskosten en het eten en/of drinken voor eigen rekening zijn.

De locatie en accommodatie

Sightseeing, terrassen of een kroegentocht? Of toch liever barbecueën, een kampvuur en sportieve activiteiten? Stem de locatie af op jullie behoeften. Deze activiteiten kun je – in het juiste jaargetijde – prima in Nederland doen. Maar jullie kunnen natuurlijk ook overwegen om naar het buitenland te gaan. Bijvoorbeeld op zon- of skivakantie of naar de Oktoberfesten. Nadat de locatie is bepaald kun je gaan nadenken over de verdere invulling van het weekend.

De activiteiten

Er zijn genoeg dingen die je kunt doen. Doe inspiratie op met onderstaande tips!

Avontuurlijke activiteiten:

 1. Quad rijden
 2. Mountainbiken
 3. Hiken
 4. Raften
 5. Padel of squash
 6. Klimmen in een klimbos
 7. E-chopper

Spel activiteiten:

 1. Escaperoom
 2. Paintballen
 3. Sjoelen
 4. Dropping
 5. Pubquiz
 6. Virtual reality
 7. Prison Island

Relax activiteiten

 1. Bierproeverij
 2. Uiteten
 3. Spelletjesavond
 4. Ranking the stars
 5. Wellness
 6. Barbecueën
 7. Bowlen

Footage: Quad rijden

Wil je meer unieke reizen en vakanties ontdekken? Lees dan snel verder op mensgoodlife, het leukste online blog voor mannen.