vakantie-dit-kan-je-niet-missen-in-je-koffer
Pixabay

Vakantietips voor het inpakken van je koffer

Vakantie! Eindelijk tijd om lekker te relaxen, te genieten van en met je gezelschap en te smullen van de mooie omgeving waarvoor je deze keer gekozen hebt. De wereld heeft zoveel mooie plekken te bieden en je vrije dagen zijn het uitgelezen moment om deze plekken op te zoeken. Waar je ook naartoe gaat, dichtbij of ver weg, koffer inpakken hoort erbij. Inpakken gaat ons misschien wel beter af dan vrouwen, maar om het ‘heb-ik-wel-alles-ingepakt-gevoel’ kunnen ook wij mannen niet altijd heen.

[divider]Vakantietips voor het inpakken van je koffer[/divider]

Het hangt natuurlijk van de soort vakantie af, welke spullen onmisbaar zijn in jouw koffer. Sommige dingen liggen niet zo voor de hand en kunnen toch erg handig zijn. Bepaalde handige hacks kunnen daarnaast helpen met het besparen van ruimte in de koffer en met kostenbesparing. In dit blog sommen wij een aantal van deze niet zo voor de hand liggende en toch handige dingen op.

Een compacte en sneldrogende reishanddoek

Op veel vakantiebestemmingen is een zwembad en/of strand te vinden. Een strandhanddoek is dan ook een must. Deze kan echter wel meteen veel ruimte en gewicht in beslag nemen. Wanneer dit voor problemen zorgt doordat je bijvoorbeeld alleen met handbagage reist, is een compacte reishanddoek een handige oplossing. De sneldrogende varianten zorgen er ook nog eens voor dat je bijvoorbeeld niet lang hoeft te wachten wanneer je deze tussendoor een keer wil wassen. Compact, licht in gewicht en sneldrogend… Oftewel: Superhandig!

IJsklontjes makers

Wanneer we richting de warmte gaan, drinken we onze drankjes graag lekker koud. Ijsklontjes dus! Vanuit huis kun je een vorm meenemen die je op je bestemming met water vult en meteen in de vriezer legt. Deze kun je de hele vakantie blijven gebruiken. Enjoy cold drinks!

Waterschoenen

Naast het bezoeken van de bekende, aangelegde en soms overvolle stranden kan het ook leuk zijn om de minder bekende maar prachtige natuurlijke gebieden op te zoeken. Deze zijn wel vaak minder goed begaanbaar door bijvoorbeeld scherpe steentjes en zee-egels. Een goede voorbereiding is dan wel nodig. Zonder iets aan je voeten kom je de rotsachtige delen niet zonder sneetjes, schaafwonden en blauwe plekken op en af. Waterschoenen zorgen ervoor dat jij kunt genieten van de mooie plekjes zonder dat je voeten er de dupe van zijn. Jobe waterschoenen passen makkelijk in je koffer en bieden ook nog wat extra warmte wanneer dat nodig is.

Kleine reisflesjes

Grote flessen shampoo en andere vloeistoffen zijn voor een 10-daagse vakantie overbodig en waarom zouden we dan ook grote flessen meenemen als we ook kleintjes hebben? Minder gewicht en minder kans op lekkende flessen op de terugweg. Je kunt ze zelf vullen of je kan gelijk gaan voor kleinere verpakkingen.

Kruiden

Wanneer je van plan bent om op vakantie een keer de kok in je naar boven te halen is het slim om alvast wat kruiden van huis uit mee te nemen. Je hebt van die handige potjes waar meerdere kruiden in zitten en dit voorkomt dat je op vakantie met allerlei volle potten kruiden zit.

Dry Sack

Een zandstrand en lekker hoge golven… Heerlijk… Zolang je telefoon en portemonnee maar niet ondergedompeld worden in het water of zand. Als je lekker aan het genieten bent op het strand wil je eigenlijk geen rekening hoeven houden met je waardevolle spullen die onder het zand of in het water terecht kunnen komen. Een Dry Sack is hier de oplossing! Je stopt je waardevolle spullen in deze zak, sluit hem vervolgens af en… no more worries! Je kan deze Dry Sack ook gerust mee op een boot nemen!

Vul je koffer met de meest handige dingen en heb er profijt van op vakantie. Enjoy vacation! Enjoy goodlife!

Vind meer travel nieuws voor mannen op het lifestyle platform mensgoodlife