Vliegensvlug genieten in Wenen
Dziewul & lbryan

Vliegensvlug genieten in Wenen

Stap in het vliegtuig en reis naar Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk dat ruim twee miljoen inwoners telt. Houd je van cultuur, wetenschap, geschiedenis en entertainment? Dan zit je in het prachtige Wenen absoluut op je plek.

[divider]Vlieg goedkoop met Transavia[/divider]

Vliegensvlug genieten in Wenen

Reis naar wenen

Het prachtige Wenen, dat in het eigen land Wien en in Engeland Vienna genoemd wordt, is een ware metropool. Culturele liefhebbers zullen zich hier met geen mogelijkheid vervelen.

Waarom je naar Wenen in Oostenrijk wilt gaan? Heel simpel, het is een elegante stad met een rijk historisch erfgoed. De Wals komt er vandaan en het is de place to be als je van opera’s, kunst en design houdt. Eigenlijk is het simpel gezegd een hele moderne stad. De koninklijke sferen voelen magisch aan, zeker wanneer je weet dat het een bijzondere geschiedenis heeft. Zo bestuurde vroeger het Oostenrijks-Hongaarse rijk de hoofdstad. Er zijn veel paleizen en kastelen, waarvan Kathedraal Stephansdom er één is. Een groot Gotisch bouwwerk in Oostenrijk dat je absoluut gezien moet hebben.

Wil jouw vriendin liever shoppen? No problem, dat gaat helemaal goed komen! Hippe winkels, design en clubs zijn er in overvloed. Een stedentrip is dan ook de perfecte oplossing. Juist als kunstliefhebber kom je helemaal aan je trekken wanneer je de creatieve wijk Freihausviertel bezoekt. Hier zijn veel tentoonstellingen en wordt er volop gehandeld. Ook de moderne architectuur, trendy barretjes en restaurants zijn al een reden om erheen te moeten zijn geweest. Tip voor als je gaat, probeer het Oostenrijkse “Sachertorte”. Een traditioneel stukje chocoladetaart dat je niet wilt missen.

Top 5 bezienswaardigheden:

Transavia heeft speciaal voor jou de volgende top 5 bezienswaardigheden op een rijtje gezet:

1) Schloss Schönbrunn: Prachtig paleis van de keizerlijke familie.
2) Kunsthistorisches Museum: Gigantisch veel kunst om te bezichtigen.
3) Stephansdom: Adembenemend rooms-katholieke kathedraal.
4) Weense Staatsopera: Boek hiervoor een 40 minuut durende rondleiding.
5) Prater en reuzenrad: Geniet op 65 meter hoogte van Wenen.

Kortom wil je eens wat anders zien binnen Europa? Reis naar Wenen, enjoy Goodlife!

Lees meer over reizen voor mannen!