een-printer-kopen-met-deze-tips-maak-jij-een-slimme-keuze
een-printer-kopen-met-deze-tips-maak-jij-een-slimme-keuze

Een printer kopen? Met deze tips maak jij een slimme keuze

Printen klinkt misschien wat ouderwets, maar in veel gevallen is het fijn dat je documenten even snel kan printen. Een festivalticket, een bevestiging van een vakantiehuisje of een nieuw contract. Welke printer helpt jou het beste bij het printen van je documenten? Zo kies jij de printer die het beste bij je past!

[divider]Kies de printer die bij jou past[/divider]

1. Laserprinter of Inkjetprinter

Voor je jezelf stort in een wirwar aan specifieke modellen, is het handig om eerst te beslissen of je op zoek bent naar een laser-of inkjetprinter. Het verschil? Een laserprinter is vooral een handige keuze voor het afdrukken van documenten. Deze printer is namelijk erg snel en werkt door middel van poeder. Hierdoor is het geen probleem als hij een tijdje heeft stilgestaan. De inkjetprinter is over het algemeen wat minder snel, maar hierdoor wel geschikt om ook foto’s in mooie kwaliteit af te drukken. Nadeel is dat deze modellen regelmatig moeten printen om te voorkomen dat ze verstopt raken (ongeveer eens per maand is voldoende).

2. Thuis of op kantoor?

Wil jij bijvoorbeeld een kleurenprinter kopen voor thuis? Dan zit je niet te wachten op een enorm apparaat. Thuisprinters zijn daarom compact en voorzien van tal van opties, zoals scannen, kopiëren of het printen van foto’s. Alles in één apparaat. Kies een printer die zowel op je bureau, als bij je behoeften past.

Meer op zoek naar een kantoor printer? Deze zijn voorzien van verschillende functies om tijd te besparen. Je print snel, efficiënt en tegen lage afdrukkosten.

3. Dubbelzijdig printen?

Niet alle printers hebben de optie om dubbelzijdig te printen. Geen zin om steeds handmatig de voor- en achterkant van het blaadje te moeten bedrukken? Dan is de “dubbelzijdig-printen-optie” zeker een om mee te nemen in je beslissing. Wil je papier besparen zonder al die extra moeite, kies dan voor een printer die dubbelzijdig kan printen.

4. All-in-one-printer?

Naast printers die alleen kunnen printen, zijn er ook steeds meer alleskunners. De all-in-one-printers zijn erg handig aangezien ze vaak erg compact zijn en ze verschillende functies hebben. Zo kun je naast printen ook scannen en kopiëren. Helemaal top dus voor thuis en op kantoor!

Op dit moment is het prijsverschil tussen een normale printer en een all-in-one-printer vrij minimaal, waardoor de alles-in-één-printer al behoorlijk zijn plekje heeft gevonden bij de mensen thuis. De vraag is natuurlijk wel of je die extra opties wel echt nodig hebt. Zo voldoet een foto via je smartphone vaak ook als je een scan wil maken van je document. Wil jij 1 apparaat waarmee je ook kopieert, scant en misschien zelfs faxt? Dan is een all-in-one printer geschikt voor jou.

5. Wifi of bedraad?

Tegenwoordig heb je voor printen al lang niet meer altijd een laptop of computer nodig. Via een simpele app of door middel van wifi of een USB-stick is het mogelijk om direct te printen vanaf je smartphone of zelfs fotocamera. Dit bespaard je een hele hoop tijd en moeite! Let wel goed op dat je printer mobiel printen ondersteunt.

Begin jij die zoektocht naar een printer? Kijk dan eens bij PrintAbout.

Zet je ideeën op papier met een draadloze printer, enjoy goodlife!

[divider]HP Color LaserJet Pro M281fdw[/divider]

Ontdek meer technische apparatuur voor mannen op lifestyle nieuws platform mensgoodlife.