overal-in-huis-verbinding-met-multiroom-wifi
Netgear

Overal in huis verbinding met multiroom wifi

Regel overal in huis verbinding met multiroom wifi van Netgear, want slecht wifi bereik is niet meer van deze tijd. Het Netgear Orbi RBK20 Multiroom wifi-systeem bewijst dit en laat je binnen een handomdraai genieten van grenzeloze snelheden door heel je woning.

[divider]Overal in huis verbinding met multiroom wifi[/divider]

Traag internet op je computer, Netflix die blijft hangen op je televisie, foto’s die niet verstuurd worden via WhatsApp. Je hebt er vast van gehoord of nog erger zelfs meegemaakt. Wij weten wat je voelt en hebben daarom onze top drie ergernissen met wifi op een rijtje gezet:

#1 Niet zo snelle internetverbinding

Je internetverbinding is traag, sjah misschien dan toch maar een duurder pakket nemen? Niet nodig, in veel gevallen is er niets mis met je internet zelf maar ligt het probleem bij de router. Om hierachter te komen kan je het best je laptop of computer direct met een netwerk (UTP) kabel aansluiten op de router en het eventjes aankijken. Je zult zien dat een internetsnelheid van 15 Mbps (1,9 megabyte) in veel huishoudens meer dan genoeg is. Het probleem zit hem dus niet in de snelheid.

#2 Router moet gereset worden

Soms zijn er te veel apparaten aan mijn router gekoppeld en dan werkt het internet niet meer zo goed. Even resetten en dan doet hij het weer. Even tegen iedereen in huis vertellen dat het internet 5 minuten plat is en we kunnen weer. Nou even dan, want vaak is dit een korte termijn oplossing die weliswaar even werkt maar je merkt al snel dat je na een tijdje weer een slechte verbinding hebt. Daarbij kan het voor sommige routers ook niet goed zijn als je elke keer de stroom eraf en weer erop zet. Het probleem zit hem dus niet in het resetten.

#3 Normaal is hij niet zo langzaam

Normaal is hij veel sneller, je hoort het jezelf al zeggen. Maar is dit echt zo? Of heb je even geluk omdat je film voor de afwisseling fatsoenlijk streamt? En wat nu wanneer je eens wat foto’s van de vakantie wilt laten zien aan je vrienden of familie en je net niet genoeg bereik hebt om de foto’s te laden? Het probleem zit hem wederom niet in het internet maar vaak in de verbinding. Een televisie die ver van de router verwijderd zit kan moeite hebben met foto’s en video’s laden. Zaak dus om er wat aan te doen.

[divider]De oplossing voor een slecht netwerk[/divider]

Genoeg gemopperd, het is tijd voor verandering! We leven tegenwoordig in een tijdperk waarin Tesla’s de ruimte in gestuurd worden. Pakketjes die door drones thuis worden bezorgd. Zelfrijdende taxi’s. Een tijd waarin iedereen over de hele wereld direct in contact is met elkaar en waarin alles mogelijk lijkt te zijn. Het is dus ook tijd dat jij nu eindelijk een fatsoenlijk wifi netwerk in huis regelt. De oplossing ligt voor het oprapen: Multiroom wifi.

Wat is multiroom wifi?

Een multiroom wifi is een zogenoemd “mesh” netwerk dat bestaat uit een basisstation (router) en losse “satellieten”. Het basisstation verzendt het signaal dat door de satellieten heen verspreid wordt en ervoor zorgt dat je één super snelle draadloze netwerkverbinding hebt. Doordat de satellieten en het basisstation via wifi met elkaar verbonden zijn is het signaal overal even sterk en heb je nooit meer last van slecht bereik. In principe is één Netgear Orbi RBK20 Multiroom wifi set voldoende voor een eengezinswoning. Dit met een internetsnelheid van meer dan 100 Mbps (12,5 megabyte) en een bereik van meer dan 250 vierkante meter.

Netgear multiroom WiFi

Overal betere wifi met Multiroom

Wat je ook weleens hoort is dat men een router uitbreidt met repeaters (ook wel extenders genoemd) wat in veel gevallen een prima oplossing lijkt. Naast het feit dat je hiermee snel 50% van je snelheid inlevert, kan het ook zijn dat je een vertraging in de verbinding hebt op bijvoorbeeld de zolder. Dit komt omdat je een signaal doorstuurt van de router naar de repeater en de ene repeater weer naar de andere tot hij het apparaat bereikt. Met extenders behaal je dus nooit de volle 100% aan snelheid. Het vervelende hiervan is dat je met gamen bijvoorbeeld een hogere “ping” hebt en bij videobellen dat het beeld soms kan blijven hangen.

De Netgear Orbi daarentegen maakt gebruik van een dedicated backhaul waardoor je 100% van je snelheid kan gebruiken om films te streamen. Ook wanneer jij door je huis loopt helpt de fast roaming je met het connecten met de dichtstbijzijnde node, lopend videobellen in huis is hiermee geen probleem. Wanneer je overal een directe verbinding wilt hebben zonder vertraging raden wij je absoluut een multiroom wifi aan. Met behulp van een app stel jij jouw basisstation en satellieten op de ideale plek af en is je wifi klaar voor gebruik. De Orbi zit boordevol technische snufjes die het voor jou een stuk makkelijker maken. Zeg de oude wifi verbinding in je huis vaarwel en verwelkom een Multiroom wifi set van Netgear.

Connect with better wifi and enjoy Goodlife!

[divider]Footage[/divider]

orbi-wifi-multiroom-award

Ontdek meer gadgets nieuws voor mannen op lifestyle platform mensgoodlife.