probeer-defecte-apparaten-in-huis-zelf-te-herstellen
probeer-defecte-apparaten-in-huis-zelf-te-herstellen

Probeer defecte apparaten in huis zelf te herstellen

Sinds het hybride werken bij veel werkgevers de nieuwe norm is geworden, hebben mensen meer tijd over. Er wordt immers veel reistijd bespaard! Deze tijd wordt steeds vaker gebruikt om klussen in en rondom het huis zelf uit te voeren. Daar waar voorheen op de hulp van een vakman vertrouwd werd. Zelf klussen bespaart je niet alleen veel geld; het is ook hartstikke leuk. Begin bijvoorbeeld eens bij het herstellen van kapotte apparatuur in huis. Een lekkende Quooker kraan hoeft geen reden te zijn om deze te vervangen. Evenals dat een uitgevallen lampje in de koelkast of bijvoorbeeld de afzuigkap relatief eenvoudig hersteld kan worden.

Herstellen is een duurzamer en sneller

Het bespaart geld en is een hele duurzame keuze! Vaak verkeren andere onderdelen van een keukenapparaat nog in goede staat. Het vervangen van het versleten onderdeel maakt dat je weer tijden vooruit kunt. Heb jij al een plan voor de besteding van het geld wat je overhoudt door een klus aan een defect apparaat zelf uit te voeren?

Diagnose van het probleem stellen

Voordat je op zoek gaat naar een nieuw onderdeel voor je kraan of bijvoorbeeld koelkast, is het zaak om vast te stellen wat het probleem veroorzaakt. Gaat het bijvoorbeeld om een gescheurd rubberen ringetje in de kraan? Dit kan leiden tot een lekkage. Pak de handleiding van je keukenapparaat er nog eens bij, om te bekijken hoe je deze kunt demonteren.

Bestel losse onderdelen voor keukenapparatuur online

De onderdelen voor Quooker- of bijvoorbeeld Dornbracht kranen kun je tegenwoordig eenvoudig online bestellen. Er zijn diverse webshops, waar je de beschikbare onderdelen handig gesorteerd per type kraan terugvindt. Zo weet je zeker dat het bestelde onderdeel ook daadwerkelijk bij jouw defecte kraan past. Niet alleen voor kranen worden onderdelen op deze wijze aangeboden; hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld onderdelen horend bij koelkasten, afzuigkappen, enzovoorts. Voor welk defect apparaat ben jij op zoek naar een vervangend onderdeel?

Aan de slag met het herstellen van kapotte onderdelen

Zodra je het nieuwe onderdeel thuis ontvangen hebt, kun je aan de slag gaan met het herstel van het apparaat. Er zijn online tal van platforms te vinden, waarop video’s en instructies gedeeld worden voor het vervangen van losse onderdelen. Volg zo’n stappenplan om jouw kraan, afzuigkap of koelkast weer naar behoren te laten functioneren. Het uitvoeren van deze klussen is niet lastig en je hebt er vaak geen specifiek gereedschap voor nodig. Een setje schroevendraaiers en een knijptang kan al voldoende zijn.

Hoe je een kappote kraan snel kunt herstellen

Ontdek meer gadgets voor mannen op lifestyle blog voor mannen mensgoodlife.