voor-deze-activiteiten-heeft-een-tablet-toegevoegde-waarde
voor-deze-activiteiten-heeft-een-tablet-toegevoegde-waarde

Voor deze activiteiten heeft een tablet toegevoegde waarde

Hoewel er genoeg fervente liefhebbers van een tablet zijn, hoor je minstens zoveel mensen twijfelen aan de toegevoegde waarde van het apparaat. Een smartphone en een desktop voldoen volgens hen immers prima. Toch leent een tablet zich uitstekend voor bepaalde activiteiten. We zetten ze alle vier op een rij:

#1 Lezen

Voor wie graag leest, kan een tablet uitkomst bieden. Het apparaat is namelijk heel geschikt om mee te lezen. Niet alleen boeken, maar ook kranten en tijdschriften. Het behoeft waarschijnlijk geen uitleg dat je fijner leest op tablet dan op een smartphone of laptop. Het formaat is er tenslotte perfect voor. Bovendien bespaar je hierdoor ruimte in je boekenkast en/of koffer.

Wil je een tablet echter voornamelijk gebruiken voor het lezen van boeken, dan kun je beter voor een e-reader kiezen. Volgens de Consumentenbond kun je met een tablet last hebben van reflecties op een scherm en raakt de batterij sneller leeg dan een e-reader. Wil je een tablet ook voor andere activiteiten gebruiken en niet alleen boeken lezen, maar ook kranten en tijdschriften? Dan is een tablet een slimmere aankoop.

#2 Spelen

Een spelletje spelen kan heerlijk vertier zijn. Spelen op een pc of laptop is bij velen geliefd, maar die kun (of wil) je niet altijd meenemen als je deur gaat. Spelletjes op de smartphone zitten daarom stevig in de lift. Een tablet heeft dezelfde kwaliteiten, alleen maakt het grotere formaat het spelen een stukje prettiger. De batterij gaat ook weer langer mee dan die van een laptop.  

De meeste apps die je op de smartphone kunt downloaden zijn er ook voor de tablet. Je kunt denken aan welbekende spelletjes als Candy Crush en Wordfeud, volgens Todio een van de populairste spelletjes voor tablets en smartphones. Er zijn ook spelletjes waarvoor je geen app hoeft te downloaden, maar die je gewoon via de browser kunt spelen. Een goed voorbeeld hiervan is Bingo Cams. Op dit platform barst het van de innovatieve en interactieve bingospelletjes, die je live tegen andere spelers speelt. Er wordt ook gebruik gemaakt van live webcams, en dan is het grotere beeld van een tablet wel zo handig.

#3 Kijken

Een tablet is geknipt voor het kijken van series, films, televisieprogramma’s of andere video’s. Wie veel reist, heeft dan ook zeker iets aan een tablet. Enerzijds is het scherm groot genoeg voor het kijken, anderzijds is het apparaat compact genoeg om in je tas te stoppen. Omdat een tablet meestal niet genoeg opslagruimte heeft om een film- en seriecollectie op te slaan, kun je beter voor diensten als Netflix kiezen. Als je tijd moet overbruggen waarin je geen internet hebt, dan kun je series en films vooraf downloaden. Op Esquire staat beschreven hoe je dit doet.

#4 Werken

Een tablet lijkt het op het eerste gezicht niet gemaakt om op te werken. En dat is deels waar: als je lang moet typen kun je beter je heil zoeken in laptop. Een tablet kan op zakelijk gebied echter ook nuttig zijn, maar het hangt er een beetje vanaf van wat voor werk je doet. Als je bijvoorbeeld regelmatig iets moet laten zien aan een (potentiële) klant, kun je daar een tablet goed voor gebruiken. Volgens Computable zal het gebruik van tablets op de werkvloer in de toekomst alleen maar toenemen.

Andere optie: 2-in-1 laptops

Hoewel niet iedereen baat zou hebben bij een tablet, zijn er ook genoeg mensen voor wie een tablet een fijne toevoeging aan het leven kan zijn. Voor mensen die niet kunnen kiezen is de 2-in-1 laptop een optie: een combinatie tussen een laptop en een tablet. Voor ieder wat wils.

Ontdek onze 4 redenen waarom je een tablet wilt gebruiken, enjoy goodlife!

Blader door ons aanbod aan gadgets voor mannen nieuws op mensgoodlife.