de-beste-telefoonhouders-voor-in-de-auto
Pixabay

De beste telefoonhouders voor in de auto

Zeg nu zelf… Je smartphone gebruik je tegenwoordig overal. Zo kun je lekker een muziekje luisteren of je telefoon gebruiken als navigatiesysteem. Telefoonhouders zijn niet meer weg te denken. Zelfs in de auto kan je telefoon dus goed van pas komen. Maar hoe zorg je ervoor dat je het veilig en overzichtelijk houdt?

Veilig blijven rijden

Een telefoonhouder zorgt er niet alleen voor dat jij makkelijk informatie kunt zien, maar zorgt er ook voor dat het veilig blijft. Door je telefoon op de goede plek te monteren houd jij je aandacht op de weg! In dit artikel geven wij je handige tips.

Wat voor telefoonhouder kan ik kopen?

Op zoek naar een telefoonhouder? Dan sta je voor een hele keuze. Afhankelijk van je model auto, heb je verschillende houders die gemonteerd kunnen worden. Kijk bijvoorbeeld eens naar een telefoonhouder van gsmpunt.nl. De meest voorkomende is de standaard houder met zuignap. Dit systeem bevestig je op je dashboard of op je voorruit. Ook handig is een systeem voor op het ventilatorrooster of een model dat gemonteerd kan worden in de cd-speler. Maar wat zijn de opties?

1 – Op de voorruit

De voorruit is een goede plek voor je telefoonhouder. Dit komt omdat de telefoon op ooghoogte geplaatst kan worden, wat handig is voor tijdens het rijden. Je ziet namelijk zowel de route als de weg in één oogopslag. Ook is dit model op vrijwel iedere autoruit makkelijk te monteren.

2 – Op het ventilatorrooster

Ook de houder voor op het ventilatorrooster is erg makkelijk in montage. In één simpele klik zit de houder op het rooster en vervolgens klem je gemakkelijk je telefoon tussen de houder. Een groot voordeel van dit systeem is dat het tijdens het rijden je zicht niet zal belemmeren. Je kijkt simpelweg even naar beneden. Easy!

3 – Op het dashboard

Een dashboard telefoonhouder neemt nauwelijks tot geen zicht weg, wat een voordeel is. Je moet echter vrijwel altijd iets op het dashboard plakken, wat als nadeel gezien kan worden. Er zijn overigens ook voorruitsystemen die je op het dashboard kunt plaatsen. Zo kun je simpel proberen wat je het fijnst vindt!

4 – In de cd-speler

De cd-speler in de auto behoort tegenwoordig wel tot de uitstervende soort, maar toch worden er nog erg veel telefoonhouders gemaakt die te monteren zijn in je cd-speler. Dit gaat erg makkelijk en deze houders zijn vaak zeer stevig. Nadelen zijn er echter ook, een cd zal je namelijk niet meer af kunnen spelen en je bent beperkt in het kleine gebied waar je de houder kan plaatsen.

Apps voor in de auto

Heb je dan eindelijk een keuze kunnen maken, en ben je ready to hit the road! Dan zijn er tegenwoordig eindeloos veel apps om het gebruik van je telefoon in de auto makkelijk te maken. Zo geeft bijvoorbeeld Flistmeister je altijd een actueel overzicht van de files en flitsers van dit moment en is Google Maps al helemaal onmisbaar. Ben jij een van de gelukkigen met een elektrische auto? Dan kan natuurlijk chargemap ook niet ontbreken. Deze app laat je zien waar je het best kan opladen in de buurt.

[divider]Ook handig voor screen protectors[/divider]

Ontdek meer auto’s voor mannen op lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife.