dit-zijn-de-5-snelste-f1-circuits

Dit zijn de 5 snelste F1-circuits

De Formule 1 voertuigen behoren tot de snelste ter wereld, en de snelheden kunnen van circuit tot circuit sterk verschillen. De hoge snelheden zijn te danken aan lange rechte stukken en snelle bochten, waardoor deze circuits zowel voor de coureurs als voor de toeschouwers tot de spannendste races behoren. Dus, als u de Formule 1 op zijn snelst wilt zien, kijk dan op deze vijf circuits!

Monza, Italië

Dit circuit ligt ten noorden van Milaan. Twee lange rechte stukken worden gescheiden door een reeks krappe bochten, waardoor het een snel en vloeiend circuit is met enkele van de hoogste gemiddelde snelheden in de Formule 1. Het record voor snelste rondetijd staat op naam van Lewis Hamilton, die het circuit in 2018 in een ongelooflijke 1:21.046 seconden ronden.

Silverstone, Verenigd Koninkrijk

Het Silverstone Circuit is een Brits autosportcircuit in Northamptonshire, bij het plaatsje Silverstone. De Britse Grand Prix van 1948 was de inaugurele race van het wereldkampioenschap voor coureurs op Silverstone. Van 1955 tot 1986 reed de Britse Grand Prix afwisselend op Silverstone, Aintree en Brands Hatch, maar hij keerde terug naar Silverstone in 1987.

Red Bull Ring, Oostenrijk

Red Bull Ring in Oostenrijk is een snelle baan met een hoge gemiddelde topsnelheid en heeft een totale lengte van 4,3 km en ligt in Spielberg, Oostenrijk. Het circuit is tevens de thuishaven van het team van de rijders Max Verstappen en Sergio Perez. Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk kunnen coureurs snelheden tot 246 km/u verwachten.

Suzuka, Japan

Dit circuit werd aangelegd in 1962 en sindsdien worden er races gehouden. Het is beroemd om zijn achtvormige ontwerp. Het circuit van Suzuka is eerder gebruikt als Grand Prix baan. Het heeft verschillende snelle en langzame bochten in beide richtingen. Suzuka biedt ook een ruime keuze aan off-track vertier.

Albert Park, Australië

Het stratencircuit is een van de meest adembenemende racebanen ter wereld. Het 5,3 km lange circuit loopt door Australië en heeft een topsnelheid van gemiddeld 235 km/u. Het is zowel de taak van de coureurs als van de ingenieurs om het soepel te laten verlopen. Met zijn mengeling van snelle rechte stukken en ingewikkelde technische secties, biedt het circuit een unieke uitdaging voor iedereen die bij de sport betrokken is.

De minst snelle circuits in de Formule 1

De langzaamste circuits van de Formule 1 zijn het Hungaroring Circuit in Hongarije en het circuit van Monaco. Monaco is ongeveer 1 kilometer korter dan het Hungaroring Circuit. Monaco is een stratencircuit dat door de straten van de hoofdstad van de staat loopt. Daarom is dit circuit veel smaller is dan andere circuits. Het Circuit de Monaco is uniek in de Formule 1 en wordt beschouwd als een van de meest uitdagende circuits ter wereld.

Slow circuit 1: Hungaroring Circuit

Slow circuit 2: Monaco

Alle Formule 1 circuits

Ontdek meer snelle auto’s op mensgoodlife, het mannenblog dat je niet kunt missen.

Foto: Pexels