een-auto-financieren-dit-zijn-de-voordelen!
een-auto-financieren-dit-zijn-de-voordelen!

Een auto financieren? Dit zijn de voordelen!

Ben jij er klaar mee om telkens met het openbaar vervoer te reizen? Of ben je simpelweg gewoon toe aan een eigen auto? Dan is het wellicht tijd om een eigen auto aan te schaffen. Echter is een auto kopen ontzettend duur. Daarom is een auto financieren misschien wel een goede optie voor jou. Financieren is eigenlijk een ander woord voor lenen. Je kunt je auto financieren met een lening bij je bank, met een autolening via de dealer of door te leasen. Ten slotte zijn er een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen wil je in aanmerking kunnen komen voor een lening.

[divider] Let op: geld lenen kost geld![/divider]

Voorwaarden

Om een auto te mogen financieren moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Ten eerste moet je inkomen hoog genoeg zijn en moet je een bepaald dienstverband hebben. Bovendien moet je laten weten of je alleenwonend of samenwonend bent en hoeveel geld je op je spaarrekening hebt staan.

Voordelen auto financieren

Er zijn een aantal voordelen aan het financieren van je auto. Mocht je niet genoeg geld hebben om in een keer een auto af te betalen dan is het maandelijks betalen van een vast bedrag een uitkomst. Zodra je een financiële meevaller hebt kun je er in de meeste gevallen alsnog voor kiezen om de auto eerder af te lossen. Daarnaast kun je beter maandelijks investeren in een goede auto in plaats van een goedkope tweedehands auto die na aanschaf toch meer onderhoud nodig blijkt te hebben.

Persoonlijke lening bank

Als je een persoonlijke lening afsluit bij de plaatselijke bank heb je het voordeel dat de auto echt van jou is en kun je er dus ook schadevrije jaren mee opbouwen. Daarnaast betaal je een vaste rente over een vaste periode en kun je een keer extra aflossen indien mogelijk.

Auto financieren dealer

Als je de auto financiert bij de dealer is de auto pas van jou na de complete afbetaling. Bovendien kun je ook niet extra aflossen, maar moet je je perse houden aan de afgesproken looptijd.

Private lease

Bij private lease kun je ook schadevrije jaren opbouwen. Je kunt echter maar drie schadevrije jaren meenemen na je lease periode. Het grootste verschil met de vorige twee opties is dat de auto na de leaseperiode niet van jezelf is, maar dat je deze weer moet inleveren.

Geen onverwachte hoge kosten meer aan een auto, enjoy goodlife!

[divider]Auto trends 2020[/divider]

Wil jij meer lezen over gadgets en auto’s? Lees dan verder op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife!