een-tankpas-hoe-werkt-het-en-is-het-iets-voor-jou
een-tankpas-hoe-werkt-het-en-is-het-iets-voor-jou

Een tankpas, hoe werkt het en is het iets voor jou?

Met een tankpas is het mogelijk om te tanken op kosten van het bedrijf. Erg handig, omdat je aan het eind van de maand één complete factuur ontvangt met alle gemaakte brandstofkosten. Maar hoe werkt de pas nu precies, en is het wat voor jou?

[divider]Tankpas, iets voor jou?[/divider]

Afrekenen met de tankpas

Een tankpas is eigenlijk een soort betaalmiddel waarmee je brandstof afrekent bij de tankstations. Het is erg gemakkelijk en werkt bijna hetzelfde als het afrekenen met een bankpas. De magneetstrip zorgt ervoor dat je de betaling door middel van een makkelijke “swipe-beweging” kunt doen bij een betaalautomaat. Tijdens het afrekenen wordt gevraagd naar een bevestiging van de geregistreerde auto en is er de mogelijkheid om de kilometerstand van de auto op te geven. Dit kan erg handig zijn om de administratie helemaal compleet te maken. Meer voordelen van de tankpas? Een makkelijk overzicht van alle kosten op één plek, makkelijk BTW terugvragen en geen zakelijke kosten meer voor medewerkers. Dat scheelt een hoop tijd en ergernis!

Waar werkt de pas?

De ZZP & MKB tankpas werkt bij alle tankstations in Nederland. Hierbij ben je dus niet beperkt bij de grotere merken als Shell en BP, maar kun je ook terecht bij bijvoorbeeld onbemande stations. Bij deze stations worden vaak de hoogste kortingen gegeven en bespaar je dus al gauw enkele euro’s per tankbeurt.

De mobiliteitspas

Naast de tankpas kan het erg handig zijn om een mobiliteitspas aan te vragen. Dit biedt je een universele oplossing voor betalingen tijdens zakelijk reizen. Openbaar vervoer, parkeren, elektrisch opladen of het huren van een OV-fiets? Met deze pas wordt het leven een stuk makkelijker.

Geld besparen met de tankpas

Tijdens het zakelijk rijden is het natuurlijk ook mooi mee genomen als er hier en daar wat geld bespaard kan worden. Dan ben je bij een universele tankpas aan het goede adres. Merkgebonden tankpassen geven vaak een kleine korting op de landelijke adviesprijs, maar die ligt bijna altijd hoger dan de prijs die je aan de pomp betaalt. De tankpas geeft je de mogelijkheid om bij meerdere tankstations te tanken. Het grootste voordeel is dat het erg makkelijk is om de BTW terug te vragen op het brandstofverbruik. Met de huidige BTW van 21% scheelt dat al snel zo’n €15 per tankbeurt. Wie wil dat nou niet?

Relaxt rondrijden in de auto van de zaak? Check de ZZP & MKB tankpas, enjoy Goodlife!

[divider]Doe dit nooit![/divider]

Ontdek meer autonieuws op lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife.