import-lease-vind-je-droomauto-in-het-buitenland
Carhoots

Import lease: vind je droomauto in het buitenland

Of je nu helemaal autogek bent of niet, wanneer het tijd is voor een nieuwe auto moet het wel je droomwagen zijn die een paar weken later op de oprit staat. Toch kan het een hele uitdaging zijn om deze droomauto (tegen een goede prijs) binnen Nederland te vinden. Dat is dan ook precies de reden dat we ons niet moeten laten beperken door de Nederlandse grenzen en het gunstige alternatief ‘import lease’ eens nader moeten bekijken.

[divider]Import lease: vind je droomauto in het buitenland[/divider]

Het importeren van een auto uit het buitenland wordt steeds populairder. Toch blijkt dat niet iedereen er het fijne van weet en daarom nemen we je in dit artikel mee in de wereld van de import lease.

De voordelen van import lease

Groter aanbod

Het aanbod tweedehandsauto’s in Nederland neemt de laatste jaren af en dat maakt het steeds lastiger om jonge occasions te vinden in ons kikkerlandje. Door het buitenland te betrekken in je zoektocht naar je droomauto wordt het aanbod in één keer vele malen groter. Alleen in Duitsland zien we al een groot aantal jonge occasions met weinig kilometers op de teller.

Luxere en completere uitvoeringen

Wanneer we de Nederlandse en buitenlandse occasions met elkaar vergelijken zien we duidelijke verschillen in de uitvoeringen. Waar de Nederlandse varianten het af en toe laten afweten qua accessoires en opties zien we bij de buitenlandse modellen genoeg interessante snufjes.

Financiële meevaller

Ook op financieel gebied komen de buitenlandse auto’s gunstig naar voren. De aanschafprijs van buitenlandse occasions is vaak goedkoper dan vergelijkbare Nederlandse modellen. Dit voordeel is direct te merken aan het maandelijkse leasebedrag.

Ook als gekeken wordt naar de Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen (BPM) is er een positief verschil. Omdat het om jonge auto’s gaat is de fiscale waarde lager en dit merk je als bestuurder gelijk weer aan de lagere bijtelling.

Hoe het werkt

Bij import lease zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen. Zo begin je uiteraard met het beschrijven van jouw droomauto. Zorg dat je alle wensen en eisen op een rijtje hebt zodat het helemaal duidelijk is waarnaar je zoekt. Voor de een is het een Porsche, voor de ander een Seat Leon en voor weer iemand anders misschien wel een Mini Cooper. In alle situaties is het van belang om de wensen en eisen op een rijtje te hebben. Dan kan de zoektocht in het buitenland beginnen. Tussen alle mooie occasions bij de betrouwbare dealers zal jouw favoriet te vinden zijn. En als je hem dan gevonden hebt… het eerste voorstel. Na een aantal afwegingen zal er uiteindelijk een goed voorstel liggen en kan de auto daadwerkelijk geïmporteerd worden. Nog wat papierwerk, berekeningen en keuringen en het Nederlandse kenteken is daar. Maak je klaar voor je nieuwe ride!

Interessant voor …?

De keuze voor import lease is voor meerdere partijen interessant. Want zeg nu zelf… Wie wordt er nu niet blij van een zo luxe mogelijk uitgevoerde occasion voor zo min mogelijk geld. Wel kan rekening worden gehouden met het feit dat bij het importeren van exclusievere auto’s het voordeel groter zal zijn dan bij het importeren van degelijkere auto’s.

Laat je in ieder geval niet beperken door de Nederlandse grenzen bij de zoektocht naar jouw droomwagen! Enjoy goodlife!

https://www.youtube.com/watch?v=AtDODut64cU

Vind meer autonieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.