kan-ik-een-nieuwe-auto-kopen
kan-ik-een-nieuwe-auto-kopen

Kan ik een nieuwe auto kopen?

Ben jij van plan om een nieuwe auto te kopen? Of is het misschien zelfs de allereerste keer dat jij een eigen auto aan gaat schaffen? Een auto is een dure aankoop en daarom moet het een weloverwogen keuze zijn. Het is daarom belangrijk om in de gaten te houden dat er een aantal zaken zijn die je moet regelen bij het kopen van een nieuwe auto. Met onderstaande checklist zorg jij ervoor dat je geen bijkomende kosten vergeet en dat je verantwoord de weg op kunt met je nieuwe bolide. Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat jij de nieuwe auto kunt aanschaffen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Mocht je niet genoeg spaargeld op je spaarrekening hebben, wees niet getreurd, dan zijn er nog veel meer opties. Een autofinanciering kan wellicht een interessante optie zijn voor jou. Dit kan op meerdere manieren, bijvoorbeeld op afbetaling bij een autodealer, een auto leasen of geld lenen bij de bank. Maar wat is een rente lening precies en hoe werkt het?

#1 Geld voor een nieuwe auto kopen

Een voordeel van het lenen van geld bij de bank is dat de auto vervolgens helemaal van jou is. Bij het leasen van een auto of op afbetaling bij de dealer ben je namelijk niet 100% de eigenaar van de auto (behalve als je het hebt afbetaald bij de autodealer). Bij rente.nl kun je eenvoudig alle rentetarieven vergelijken. Op deze manier kun je snel het voordeligste product met de beste rente vinden. Hoeveel je kunt lenen hangt af van je inkomen en maandelijkse lasten. Vooraf kies je in hoeveel maanden je je schuld wilt aflossen. Op deze manier weet je vooraf precies wat je per maand gaat betalen aan aflossing. Let op, geld lenen is nooit gratis, je betaalt altijd rente.

Let op, geld lenen kost geld.

#2 Houd rekening met maandelijkse kosten

Bij het kopen van een nieuwe auto komen veel maandelijkse kosten om de hoek kijken. Je betaalt maandelijks wegenbelasting, afschrijvingen en premie voor de autoverzekering. Deze kosten zijn afhankelijk van het type auto dat je koopt. Voor een eenvoudige lichtgewicht auto met weinig vermogen betaal je minder wegenbelasting dan voor een zware auto met meer vermogen.

#3 Bijkomende kosten bij een nieuwe auto kopen

Naast de aanschaf bij een nieuwe auto kopen en de maandelijkse kosten die je moet betalen bij het aanschaffen en in het bezit hebben van een auto, moet je ook nog rekening houden met bijkomende kosten. Dit zijn bijvoorbeeld kosten voor brandstof, onderhoud, en eventuele parkeerkosten. Ook moet je auto om de 4 jaar een algemene periodieke keuring ondergaan, oftewel een APK. Tip: als je van plan bent veel kilometers te gaan rijden dan kun je beter een diesel auto kopen, aangezien deze zuiniger rijden en diesel kost minder geld per liter dan benzine. Alleen betaal je wel meer wegenbelasting, omdat diesel auto’s vaak zwaardere auto’s zijn met meer vermogen. Bovendien vervuilt een dieselauto veel meer dan een benzineauto. Ten slotte moet een dieselauto om de 3 jaar een APK keuring ondergaan in plaats van 4 jaar.

Maak de juiste beslissing met onze 3 tips voor een nieuwe auto kopen, enjoy goodlife!

Fake news? Check deze autotrends

Wil jij meer lezen over auto’s en autoverzekeringen? Lees dan verder op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife. Het mannenblog voor de moderne man.