tips-om-de-beste-occasions-te-vinden
tips-om-de-beste-occasions-te-vinden

Tips om de beste occasions te vinden

Een tweedehands auto kopen kan een uitdaging zijn. Als je een gloednieuwe auto koopt, weet je absoluut zeker dat deze in uitstekende staat verkeert. Bij een occasion ligt dat wat anders. Zeker als de auto al redelijk wat kilometers op de teller heeft. Het valt aan te raden om altijd iemand mee te nemen die verstand heeft van auto’s en kritisch te zijn. Met onderstaande tips kan je veel problemen voorkomen en kan je binnenkort kilometers gaan maken in jouw nieuwe tweedehandsje. Vooraf kun je al de autoverzekering vergelijken zodat je jouw auto direct aan kan melden als je deze besluit te kopen.

[divider]Tips om de beste occasions te vinden[/divider]

Doe vooraf uitgebreid onderzoek

In Nederland is er een gigantisch aanbod aan occasions en het is aan te raden om ook over de grens te kijken. In Duitsland bijvoorbeeld zijn er veel jonge tweedehands auto’s met een goede kilometerstand. Bepaal vooraf wat je zoekt in een auto, hoeveel je er aan uit wilt geven en welke merken en modellen je voorkeur hebben. Door autoverzekeringen te vergelijken weet je direct wat dat je gaat kosten per maand. Daarna kun je binnen je budget op zoek naar een zo jong mogelijke auto met de beste kilometerstand. Check ook altijd de betrouwbaarheid van de verkoper, bijvoorbeeld door recensies te lezen over het autobedrijf of een tweedehands auto te kopen bij een bedrijf dat is aangesloten bij de BOVAG. Het is ook mogelijk om een occasion te kopen van een particuliere verkoper of handelaar. Vaak is de prijs lager, maar je risico hoger. En onthoud: als de deal te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook het geval.

Check of de gegevens kloppen

Door het kenteken in te voeren op de website van de RDW krijg je direct een lijst met relevante informatie, waaronder APK-datum, technische gegevens, het bouwjaar en nog veel meer. Doe deze check voordat je de auto gaat bekijken zodat je niet achteraf voor verrassingen komt te staan. Ter plekke kun je controleren of de naam van de verkoper hetzelfde is als de naam op het kentekenbewijs en of het voertuigidentificatienummer op het kentekenbewijs overeenkomt met het nummer op de auto.

Hoe de occasions eruit?

Als je iemand hebt meegenomen met verstand van auto’s kun je samen een inspectie uitvoeren. Zowel aan de buitenkant als onder de motorkap. Controleer het exterieur op krassen, slijtage en roest. Pop vervolgens de motorkap open om onder andere de aansluitingen van het koelsysteem te controleren en te kijken of de vloeistof helder is. Ziet het motorblok er netjes uit en is deze vrij van vet of druppels? Dan is alles waarschijnlijk in orde, maar neem na de proefrit nogmaals een kijkje. Kortom, wees slim en doe uitgebreid onderzoek. Zo voorkom je dat je een kat in de zak koopt.

Wil je meer ontdekken over auto’s voor mannen? Check dan lifestyle nieuws platform mensgoodlife.