Versnel jouw zoektocht naar een nieuwe occasion

Een auto koop je natuurlijk niet in een handomdraai. Het zoeken en vergelijken kan bij sommige mensen soms wel dagen, weken of zelfs maanden in beslag nemen. Ga je je eerste occasion kopen? Dan weet je waarschijnlijk al helemaal niet waar je op moet letten. Er zijn verschillende manieren om erachter te komen wat een goede occasion is. Het belangrijkste is dat de auto past bij jouw wensen. Met deze tips versnel je jouw zoektocht en tour jij binnenkort rond in je nieuwe bolide.

Een occasion kopen is populairder dan ooit!

Waar, wanneer en met wie?

De vraag die misschien wel het allerbelangrijkste is. Waar heb je de auto voor nodig? Moet je via de snelweg op je werk te komen? Dan is een wat grotere, zuinige auto misschien wel iets voor jou. Bijvoorbeeld de Suzuki Swift. Gebruik je ‘m alleen in je stad of dorp? Ga dan voor een compacte stadsauto, bijvoorbeeld de Volkswagen Up. Des te makkelijker je kunt in- of fileparkeren. Houd er ook rekening mee dat je mogelijk met je familie of vrienden een keer op autovakantie wilt. Hoe meer je auto rijdt, hoe hoger je jaarlijkse kilometer stand is. En hoe meer brandstof het kost. Tenzij je natuurlijk voor een elektrische occasion kiest.

Let op kilometerstand en bouwjaar

Een lagere kilometerstand wil niet altijd zeggen dat een auto beter is of nog als nieuw rijdt. Een motor gaat namelijk lekkerder op langere afstanden. Ga liever voor een jongere auto met meer kilometers dan een oudere auto met minder kilometers. Dit wil niet zeggen dat een oude auto met weinig kilometers niet goed is. Als deze altijd netjes is onderhouden kun je hier ook goed mee uit de voeten.

Controleer de onderhoudshistorie

Zorg er daarom bij het kopen van een occasion voor dat je het onderhoudsboekje controleert. Is de auto goed onderhouden? Dan is de kans kleiner dat je voor onverwachte reparatie kosten komt te staan. Is er geen boekje aanwezig? Zet dan je zoektocht voort. Heeft de auto veel eigenaren gehad in korte tijd? Dan kan dat mogelijk een minder goed teken zijn.

Waar koop je het best een occasion?

Ga je een tweedehands auto kopen? Op Autotrack kun je gemakkelijk en snel allerlei occasions met elkaar vergelijken. Van zowel particulieren als autobedrijven. Heb je last van keuzestress? Filter dan gewoon op merk, model, bouwjaar, kilometerstand, regio of prijs. Of op specifieke zaken, bijvoorbeeld bluetooth of airconditioning. Bij de meeste auto’s bieden ze ook een CARFAX-rapport, waarmee je de onderhoudshistorie van de auto kunt controleren. Online een auto kopen doe je op deze manier zonder zorgen. Start meteen je zoektocht naar jouw perfecte auto!

Je kunt het zo gek niet bedenken, of je vindt het op AutoTrack

Wil je meer lezen over gadgets en reizen? Lees dan verder op online lifestyle platform voor mannen mensgoodlife!