bestuurbare-auto
Katacarix

Ga los met een bestuurbare auto

Voor ons zijn radiografisch bestuurbare auto’s het ultieme jeugdsegment. Met een stoere bak lekker rondscheuren of een wedstrijd houden tegen je vrienden. Wie heeft de bruutste, stoerste en snelste? Zolang wij zelf geen auto mochten rijden, gingen wij los met een bestuurbare auto. Maar ook nu nog vinden wij het gaaf. Het is speelgoed voor jong en oud. Het is een uitdaging om tegen je vrienden te racen en is zeker met mooi weer een leuke manier van ontspanning. Met het uitgebreide aanbod van tegenwoordig komt al snel de vraag: waar let je op?

Bestuurbare auto kopen, waar let je op

Het kopen van een bestuurbare auto is een leuk proces. Er is zoveel keuze! Wij worden continue geprikkeld door de nog mooiere en nog snellere auto’s die we tegenkomen. Sommige gaan maar liefst 100+ kilometer per uur. Dat is kicken! Daarnaast is deze markt super innovatief en zijn er inmiddels veel verschillende soorten auto’s beschikbaar. Hoe gek maak jij het? Wij geven een aantal tips waar je op kunt letten bij het kopen van je bestuurbare auto.

Ga je voor elektro, nitro of benzine?

Een radiografisch bestuurbare auto met een accu (elektro) is het gemakkelijkst in gebruik. Even de accu opladen, inpluggen en je kunt vol gas. De elektrische autootjes gaan overigens ook het snelste van allemaal. Wanneer je kiest voor een nitro auto dan is deze voorzien van een verbrandingsmotor (2 tot 6cc). Deze relatief kleine verbrandingsmotor moet afgestemd worden op weertypen. Kies je voor een benzine motor dan heb je van het weer niet zo’n last. De verbrandingsmotor is vanaf 23cc, en hiermee prima bestemd tegen vrijwel ieder soort weer. Onze voorkeur? Wij kiezen voor snelheid en gemak: de elektrische radiografisch bestuurbare auto.

Brushed of brushless?

Wat is een brushed auto? Hierbij heeft de bestuurbare auto een motor voorzien van koolborstels. Brushless is, je raad het al, eentje zonder koolborstels. Brushed auto’s zijn over het algemeen goedkoper, de topsnelheid ligt zo rond de 55 kilometer per uur. Een brushless auto is de echte power, sommige gaan wel harder dan 100 kilometer per uur. Heb jij een brushed auto en wil je die ombouwen naar een brushless variant? Dan heb jij geluk, want dat kan :)!

De looks

Jouw droomauto? die moet er ongetwijfeld stoer en krachtig uit zien. Ze komen in alle verschillende soorten en maten, waardoor er gegarandeerd een bij zit die helemaal aan jouw wensen voldoet. Je kunt variëren in het type model, zo kies je bijvoorbeeld voor een buggy, truck, rallycar of driftcar. Ben je van plan om van de begane weg af te gaan? Dan is een offroad-variant iets voor jou!

De prijs

Niet onbelangrijk: de prijs. Iedereen heeft een ander budget beschikbaar voor zijn of haar hobby. De razendsnelle autootjes komen dan ook in veel verschillende prijsklassen. De prijs is onder andere afhankelijk van het merk, het type motor en de snelheid. Je kunt de auto’s upgraden zoveel je wilt, met verschillende banden, velgen, verlichting en tuning parts.

Traxxas

Een topmerk voor radiografische bestuurbare auto’s is Traxxas. Het aanbod van Traxxas is heel divers. Je kunt kiezen uit een brede range van auto’s maar ook speedboats, voor als je de uitdaging op het water aan wilt gaan! De modellen van Traxxas zijn zeer innovatief en zijn met enorm veel producten te upgraden. Er zijn opties beschikbaar voor zowel beginners als professionals. Met een garantie van twee jaar op de electronica hoef jij je voorlopig geen zorgen te maken!

Lees meer over coole gadgets op lifestyle platform mensgoodlife.