Groot speelgoed voor grote jongens

Dat speelgoed alleen voor kinderen is, is totaal niet waar. Ook volwassenen kunnen met speelgoed spelen. Dit speelgoed is over het algemeen een stukje duurder. Ook is de omgang, met bijvoorbeeld een RC-auto van arrma, lastiger. Dit komt door alle technologische snufjes waardoor de besturing niet zo simpel is als het lijkt. Het speelgoed kan ook gevaarlijk zijn voor kinderen waardoor het  in de handen van een volwassenen veiliger is. 

RC-auto’s

De RC-auto’s zijn vaak op schaal gebouwd en de prijs varieert per model auto. Voor 70 euro heb je een goedkope, maar de prijzen kunnen oplopen tot wel 700 euro. Je hebt dan een auto die op allerlei terreinen kan presteren. Denk aan het rijden op grind, glad asfalt, kort gras en zandwegen. De prijs mag voor een dure uitvoering misschien dan niet goedkoop zijn, maar deze auto kan wel snelheden behalen van 129 km/u. 

Sommige auto’s beschikken ook over de optie dat er een spoiler toegevoegd kan worden. Een spoiler zorgt ervoor dat de auto een betere ligging heeft (downforce) en dat de auto meer grip heeft. Zo heb je nog meer controle over je persoonlijke RC-auto.

De RC-boot

Net als kinderen vinden volwassenen het ook fijn om zich te ontspannen. De een doet dit door te vissen terwijl een ander het juist relaxend vindt om met een bestuurbare boot te spelen. Een RC-boot is er beschikbaar in allerlei verschillende merken, zo ook van het merk proboat. Deze RC-boten zijn beschikbaar met zowel een elektronische motor als een benzinemotor. De snelste modellen kunnen een snelheid van 70 km/u halen, wat het ook écht speelgoed voor grote jongens maakt. Als je gaat kijken naar de prijs vallen deze bootjes binnen de prijsklasse tussen de 100 en 700 euro.

Waar haal ik speelgoed voor volwassenen?

Dit soort speelgoed is niet verkrijgbaar bij winkels waar ook jonge kinderen gemakkelijk naar binnen kunnen. Het is dus niet een winkel waar je tussen de knuffels op zoek moet naar bijvoorbeeld een RC-auto of RC-boot. Er zijn winkels die speciaal ingericht zijn op de wensen en dromen van volwassenen. Denk aan winkels die modeltreinen aanbieden, hier zie je niet snel kinderen naar binnenlopen. Het kan zijn dat ze een kijkje binnen willen nemen, maar deze hobby is best prijzig, waardoor kinderen het niet snel kunnen betalen. 

Kortom is er speelgoed dat geschikt is voor volwassenen? Ja, dat is er zeker voor zowel de mensen met een diepe portemonnee als de mensen waarbij de portemonnee minder diep is.

Ontdek nog meer te gekke radiobestuurbare auto’s en leuk speelgoed voor mannen op lifestyle blog mensgoodlife.