4-redenen-om-voor-een-refurbished-laptop-te-kiezen
4-redenen-om-voor-een-refurbished-laptop-te-kiezen

4 redenen om voor een refurbished laptop te kiezen

Als je een nieuwe computer nodig hebt, sta je voor een forse uitgave. Maar als je computer het begeven heeft of door jaren gebruik heel traag geworden is, zit er weinig anders op. Heb je al eens nagedacht over het aanschaffen van een refurbished laptop? We bespreken vier redenen waarom dat een goede keuze zou zijn.

#1 Minder geld kwijt zijn

Laten we met het belangrijkste punt beginnen, en dat is dat je geld kunt besparen door te kiezen voor een refurbished laptop. Je betaalt niet de nieuwprijs, maar je krijgt wel een deugdelijk apparaat. Een refurbished is weliswaar een gebruikte laptop, maar wel een die weer helemaal opgelapt is om nog vele jaren mee te kunnen. Dankzij de gunstigere prijs, komt een laptop met betere specificaties ook eerder binnen handbereik, en dat is natuurlijk mooi meegenomen.

#2 Gewoon garantie

Nu denk je wellicht: maar op een nieuwe computer krijg ik garantie, dus kan ik daar beter voor kiezen. Maar dat argument gaat niet op. Je krijgt namelijk op refurbished laptops óók enkele jaren garantie. Niet van de fabrikant, maar van de verkoper. Dat maakt een beroep doen op die garantie ook nog eens stukje makkelijker. Garantie is dus geen reden om niet te kiezen voor een refurbished laptop.

#3 Flexibeler in gebruik dan een pc

Als je nu een pc hebt, denk je er misschien eerder over om deze te vervangen voor een nieuwe desktop computer. Maar eigenlijk is een laptop een stuk handiger. Deze kun je immers een stuk flexibeler gebruiken. Je kunt er overal in huis of in de tuin mee gaan zitten, en je kunt zelfs je computer meenemen als je ergens anders naartoe gaat. Je kunt er bijvoorbeeld gewoon mee in de trein werken en je neemt het ook makkelijk mee op vakantie.

#4 Geen nieuwe randapparatuur nodig

Een laptop biedt een computer, beeldscherm, toetsenbord en muis in één. Als ook je randapparatuur aan vervanging toe is, hoef je die bij een laptop dus niet ook nog aan te schaffen. Doet je randapparatuur het nog prima, dan kun je gewoon je fijne computermuis blijven gebruiken op je laptop. Je kunt ook je laptop in een laptopstandaard zetten en je ‘losse’ toetsenbord erop aansluiten om deze te kunnen gebruiken. Ook kun je je losse monitor erop aansluiten als een tweede scherm. Heb je een wifi-printer, dan kun je deze gewoon vanaf je laptop aansturen.

Ook als je van gamen houdt, is een laptop niet uitgesloten. Er zijn immers net zo goed gaming laptops als game pc’s. Ook die kun je refurbished kopen voor een gunstigere prijs. Een refurbished laptop is dus zeker het overwegen waard!

Ontdek meer computernieuws voor mannen op lifestyle nieuws blog voor mannen mensgoodlife.