vpn-verbinding-maken
Maria_Savenko

Gebruik altijd een VPN verbinding op een openbare Wifi

Veel mensen die besluiten om verbinding te maken met een openbaar wifi-netwerk, beseffen vaak niet dat dit absoluut niet veilig is. Iemand met kwaad in de zin kan eenvoudig toegang krijgen tot het apparaat waarmee jij verbinding hebt gemaakt, waardoor hij of zij ook toegang heeft tot jouw persoonlijke gegevens en/of bestanden. Dit kan zeer gevaarlijk zijn, omdat men hiermee bijvoorbeeld identiteitsfraude kan plegen. Het is daarom van groot belang om een VPN te gebruiken als je verbinding gaat maken met een openbaar wifi-netwerk. Maar wat is VPN nu precies?

Virtual Private Network gebruiken, voordelen 

De voordelen van het gebruik van een Virtueel Privé Netwerk hebben betrekking op de bescherming van je identiteit. Je bent veiliger, vrijer en anoniem als je gebruikmaakt van een VPN. Je hoeft ook niet meer bang te zijn dat gegevens worden gestolen. Het Virtual Private Network zal er alles aan doen om je persoonsgegevens en surfgedrag, onvindbaar te maken voor derden. Zo is het bijvoorbeeld niet te achterhalen in welke plaats je woont. Via een Virtual Private Network kun je bijvoorbeeld via Duitsland, België of zelfs via servers in de Verenigde Staten surfen. 

Hoe werkt een Virtual Private Network? 

Als je gebruikmaakt van een goede Virtual Private Network, wordt jouw gebruiksdata over een afgeschermde beveiligde verbinding naar een server gestuurd. De informatie is onleesbaar gemaakt door versleuteling. De server maakt de informatie weer leesbaar en stuurt het over het internet. Terug wordt de informatie ook eerst versleutelt en daarna weer leesbaar gemaakt. Dit gaat allemaal erg snel, waardoor meestal geen noemenswaardige vertraging optreedt. Het komt erop neer dat je anoniem bent op internet en dat je wandelgangen niet kunnen worden nagegaan. Dit is niet alleen handig als je politiek gevoelige websites bezoekt, maar ook als je gewoon niet gemakkelijk getraceerd wilt worden. Het internet is nou eenmaal geen plaats waar je veilig bent. 

Maak altijd gebruik van een VPN verbinding op een openbare Wifi 

Op deze manier hebben hackers niet de kans om er met jouw gegevens vandoor te gaan. Een ander voordeel hiervan is ook dat je een stuk anoniemer bent voor marketingbedrijven die jouw gegevens maar al te graag verzamelen en verkopen. Zonder dat je het in de gaten hebt, wordt er namelijk heel erg veel data verzameld. Zo kijkt men stiekem mee waar jij je bevindt, wat je leuk vindt en wordt jouw surfgedrag in de gaten gehouden. Ideaal voor adverteerders. Let wel op in het buitenland; het is namelijk niet overal legaal om verbinding te leggen via virtual private network. Controleer dit dus eerst! Je wilt natuurlijk niet hierdoor zware problemen krijgen als je op reis bent. 

Wat is een goede Virtual Private Server? 

Ontdek de top 10 Beste VPN providers en surf voortaan veilig over het web.

Meer handige tips lees je op lifestyle platform mensgoodlife.