kies-de-refurbished-laptop-die-bij-jou-past
kies-de-refurbished-laptop-die-bij-jou-past

Kies de refurbished laptop die bij jou past

Een nieuwe laptop nodig? Misschien kun je wel een refurbished laptop kopen. Refurbished laptops worden steeds vaker verkocht en ook tegen een veel lagere prijs dan een nieuwe laptop. Oftewel, een budgetvriendelijke keus. Tegelijkertijd worden ze wel gewoon opgeknapt, waardoor de meeste in goede staat zijn en goed functioneren. In tegenstelling tot de meeste tweedehands laptops, die niet opgeknapt of gerepareerd worden. Je moet vooraf wel goed research doen, zodat je weet wat je koopt. Wij helpen je met deze tips!

Tip 1: Koop met garantie

De meeste particuliere verkopers verkopen zonder garantie. Onze tip is om altijd een refurbished laptop aan te schaffen met garantie. Vooral als het bijvoorbeeld een dure MacBook is. Mochten er dan vervelende verrassingen om te hoek kijken, dan heb je in ieder geval meer zekerheid. Vaak staan bedrijven eerder garant dan een particulier, simpelweg om hun reputatie hoog te houden.

Tip 2: Lees reviews

Reviews zeggen veel over de service en kwaliteit van een bedrijf en haar producten. Lees daarom altijd recente en concrete feedback van andere kopers voordat je een product (online) koopt. Dit helpt je ook vertrouwen te krijgen in je aankoop. Of een op het eerste oog goede deal toch af te slaan.

Tip 3: Vraag naar de staat

Let altijd op besturingssysteem van de laptop. Is deze inmiddels verouderd? Bijvoorbeeld Windows 7 of 8. Dan loop je risico dat hij niet meer geüpdatet wordt en je ‘m op den duur niet meer kunt gebruiken. Of dat niet alle functionaliteiten meer beschikbaar zijn. Vraag dus altijd naar de staat van de laptop. Hij kan er van buiten nog zo mooi uitzien, maar als hij het van binnen niet meer goed doet kun je ‘m beter laten gaan.

Het belangrijkste is de prijs-kwaliteitverhouding

Tip 4: Let op de prijs

De belangrijkste reden om voor refurbished te kiezen is de prijs. Controleer altijd goed of deze eerlijk is door te vergelijken met de actuele nieuwprijs van de laptop.

Wil je meer lezen over laptops en gadgets? Lees dan verder op online lifestyle platform voor mannen mensgoodlife!